Gumowe Ucho Napisano 29 września Napisano 29 września Nie wiem czy to właściwe forum, w razie czego proszę o przeniesienie. Chodzi o brak atmosa w kinach komercyjnych (przynajmniej w Polsce, kojarzę że w USA mają Dolby Theater). Jestem chyba rozpaskudzony własnym KD bo raz że sam dźwięk mi nie podchodzi (strasznie jasny i zimny) to nie znalazłem sali która miałaby Dolby Atmos. Żeby była jasność mam jedynie 5.1.2 i to w salonie! Jest w Polsce jakiekolwiek kino ze wsparciem tego formatu? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 29 września Napisano 29 września (edytowany) 57 minut temu, Gumowe Ucho napisał: Jest w Polsce jakiekolwiek kino ze wsparciem tego formatu? Są przynajmniej dwa w Warszawie.... Multikino też ma sale gdzie puszczają Atmos. Edytowano 29 września przez PanKlor Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 29 września Autor Napisano 29 września 4 minuty temu, PanKlor napisał: Są przynajmniej dwa w Warszawie.... Multikino też ma sale gdzie puszczają Atmos. Musiało się coś niedawno zmienić. Jak na złość u mnie w mieście nie ma. Ale ten Helios Dream Cinema wygląda właśnie jak coś co dałoby ten efekt o który mi chodzi. Odpisz, cytując
lion Napisano 29 września Napisano 29 września Odnośnie helios dream (Poznań) to pod kątem dźwięku efektu wow nie doświadczyłem, ale jak mam wybór to właśnie taką salę wybieram jako pierwszą. Z tego co wiem inne kina w P-niu jeszcze nie wspierają tego formatu. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 29 września Autor Napisano 29 września W Krakowie z tego co widzę nie ma żadnego. Najbliższe w Katowicach:( Odpisz, cytując
bramowicz1 Napisano 29 września Napisano 29 września Helios w Warszawie w Blue City ma dużą salę z Atmos. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 30 września Napisano 30 września Ale to że sa jasne i zimne to Atmos w tym nie pomoże Ale tak jak miałem system w domu kinowy to tez grało to lepiej niż w kinie 17 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: W Krakowie z tego co widzę nie ma żadnego. Najbliższe w Katowicach:( No to sobie poczekamy Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 30 września Autor Napisano 30 września 34 minuty temu, Piotr Sonido napisał: Ale to że sa jasne i zimne to Atmos w tym nie pomoże Ale tak jak miałem system w domu kinowy to tez grało to lepiej niż w kinie Racja choć czytałem z magazynu AUDIO artykuł z 2013 o owym Atmosie w Blue City chyba i pisali jakie to wzmacniacze użyto i 4 subwoofery (ciekawe!) i pomyślałem że barwa też może być ciekawsza. Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 1 października Napisano 1 października Kina w Polsce z Dolby Atmos, które warto sprawdzić: Cinema City, Galeria Północna (Warszawa) Helios, Sukcesja (Łódź) Cinema City Korona (Wrocław) Multikino, Galeria Katowicka (Katowice) Jeszcze zainteresuj się IMAX - dźwięk jest bardzo mocny, czysty, z dużym „uderzeniem”, ale nie ma tej samej precyzji obiektowej co Atmos. Atmos jest bardziej precyzyjny w „lokalizacji” źródła dźwięku, ale nie zawsze tak potężny i kinowy jak IMAX. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 05:15 Napisano Sobota o 05:15 Dnia 30.09.2025 o 08:17, Gumowe Ucho napisał: Racja choć czytałem z magazynu AUDIO artykuł z 2013 o owym Atmosie w Blue City chyba i pisali jakie to wzmacniacze użyto i 4 subwoofery (ciekawe!) i pomyślałem że barwa też może być ciekawsza. Myślę że od tego czasu mogło sięsporo zmienić. Odpisz, cytując
Recommended Posts