Itomi Napisano wczoraj o 10:01 Napisano wczoraj o 10:01 Proszę o podpowiedź, bo byłem w dwóch salonach audio, mieli wysłać oferty i olali Potrzbuję głośniki i amplituner do salonu + kable. Budżet ok 15 000 , Poniżej rzut pomieszczenia, wysokość ok 3.2m, i wizualizacja ściany TV, głośniki chyba chce takie które zabuduje w meblu, ew proszę o propozycje, na pewno nie podłogowe https://ibb.co/pjv0KxRZ https://ibb.co/4bknsRy Odpisz, cytując
Butler Napisano wczoraj o 10:54 Napisano wczoraj o 10:54 Front. To co masz na wizualizacji to trochę za wąsko. Jeśli jest taka możliwość to zaplanuj je szerzej. Widzę tu konstrukcje typu Melodika BLI6LCR, Canton Inwall 845 LCR, JBL Stage 250WL. Takich byś potrzebował 5 (łącznie z surround) i wyjdzie 6-7k. Do tego amplituner np. Onkyo TX-RZ30 (lub Denon AVC-X3800H, Pioneer VSX-LX505, Yamaha RX-A4A) za ~5k oraz subwoofer np. Klipsch RP-1200SW 3,5k i masz zajebiste kino. To czego w tym układzie brakuje to głośników Atmos w suficie (nie wiem czy bierzesz to pod uwagę), oraz drugiego suba który nie da większej mocy, ale zdecydowanie wyrówna pasmo przekazywania niskich częstotliwości. No ale jak coś dołożysz to coś też być musiał odjąć by w budżecie się zmieścić. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 12:52 Napisano wczoraj o 12:52 1 godzinę temu, Butler napisał: No ale jak coś dołożysz to coś też być musiał odjąć by w budżecie się zmieścić. Albo przygotować miejsce pod subwiofer i Atmosy i didac je z czasem. Trzeba tylko wczesniej wybrać odpowiedni amplituner. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Tych Inwalli masz trochę. W zasadzie każda wieksza forma audio ma taki produkt w swojej ofercie. 19 godzin temu, Itomi napisał: głośniki chyba chce takie które zabuduje w meblu chyba czy na pewno? Jak widzisz to nie są tanie rozwiązania. Jest szansa że dostaniesz sprzet lepszy w tej cenie albo porównywalny taniej i budżet można skierować gdzie indziej. Subwoofer także do zabudowy? Odpisz, cytując
Itomi Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na moje pytania. Co do głośników - na pewno muszą być na wysokość tv ze względu na koncepcje mebla, jeśli jest coś co będzie małe i będzie pasować top nie musi być do zabudowy. Odnośnie sub - gdzie powinien stać ? jeśli za kanapą to raczej nie do zabudowy. Kolejne pytanie7.1 - podczas rozmowy z jednym ze sklepów który mocno udziela się na tym forum powiedzieli mi że przy moim pomieszczeniu nie ma sensu, ale mieli wysłać ofertę i nie odezwali się.... Odpisz, cytując
Butler Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 13 minut temu, Itomi napisał: Co do głośników - na pewno muszą być na wysokość tv ze względu na koncepcje mebla I bardzo dobrze. Ale szerzej, a nie wyżej/niżej. No i nie zapomnij o kanale centralnym zaraz pod TV. 13 minut temu, Itomi napisał: Odnośnie sub - gdzie powinien stać ? jeśli za kanapą to raczej nie do zabudowy. Miejsce ok, ale zarezerwuj sobie na tyle dużo okablowania by móc go ustawić gdziekolwiek za sofą. Masz do napędzenia całkiem sporą oraz nierównomierną kubaturę. Prosi się o próbę kombinacji z drugim subem choćby dla testów. Normalnie bym napisał w przeciwległym rogu, ale w Twoim przypadku... Ciężko dać złotą radę. Może gdzieś w rejonach schodów? 26 minut temu, Itomi napisał: Kolejne pytanie7.1 - podczas rozmowy z jednym ze sklepów który mocno udziela się na tym forum powiedzieli mi że przy moim pomieszczeniu nie ma sensu Nie masz tu moim zdaniem takiej możliwości. Albo inaczej... Masz. Jeśli odsuniesz sofę 1m do przodu. Chyba mało realne. Zastanów się nad Atmos w suficie, daje zupełnie inny poziom rozrywki. Odpisz, cytując
Itomi Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu ok na tym etapie więm już dużo więcej. potrzbuję więc poprowadzić: 1. Kabel rca ok 10m metrów gdzieś za kanapę 2. Kable głośnikowe dwa za kanapę i dwa na sufit, bo resztę poprowadzę na etapie montażu ścianki tv , teraz robię tynki więc chcę tylko przewodu ukryć Jaki przewód głośnikowy kupić żeby nie wydać majątku i biorą pod uwagę że 4x7.5 metra do ok 30metrów? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Oehlbach 2x1.5 mm albo 2x2.5. W sumie to moze byc cokolwiek byle z miedzi beztlenowej (OFC). Odpisz, cytując
Recommended Posts