Grzegorz Szepe Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Witam.Tydzień temu kupiłem Yamaha MusicCast RX-V4A Czarny, Indiana Line Nota 5.0 - 550 X/740 X/240 X Orzech,zrobiłem kalibracje przez załączony do zestawu mikrofon i co jakis czas dżwiek zanika przez polączenie hdmi arc.Nie potrafie również wyregulować niskich i wysokich tonów,nie wiem czy jest to możliwe jak ustawiłem korektor ale nic sie nie zmieniło w odsłuchu nie mam pojęcia czy korektor jest dedykowany dla tego modelu?Prosze o wskazówki -dzięki. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) A co było źródłem dźwięku z TV, czy streaming Netflix/Apple Tv/HBO/itd. czy może jakiś plik bezstratny true hd/dts hd ma? Czy problem z zanikaniem występuje zawsze, typu z youtube/spotify czy tylko przy konkretnych odsłuchach? TV masz z eARC czy może samo arc. Może aktualizacje są dostępne zarówno w tv jak i ampli? Edytowano 6 godzin temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Tv ma eARC ,zanik sygnału na 2sek prawie jest codziennie przy oglądaniu TV,youtube,lub nc+ przez dekoder.Druga sprawą jest czy w tym aplitunerze można ustawić korektor bo ustawiem suwakami ale jakoś bez rezultatu. Odpisz, cytując
Ststek Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 52 minuty temu, Grzegorz Szepe napisał: Tv ma eARC ,zanik sygnału na 2sek prawie jest codziennie przy oglądaniu TV,youtube,lub nc+ przez dekoder.Druga sprawą jest czy w tym aplitunerze można ustawić korektor bo ustawiem suwakami ale jakoś bez rezultatu. Spróbój po ustawieniach EQ zmienić tryb EQ (nad suwakami Equalizera w ustawieniach poprzez ip amplitunera) na GEQ (po kalibracji jest załączone Ypao flat lub natural). Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Kabel HDMI mogący obsłużyć 2.1? Możesz też spróbować podpiąć np. laptop/komputer do amplitunera, albo spotify przez komórkę przesłać i zobaczyć czy też taki problem z zanikiem występuje. Można spróbować też reset do ustawień fabrycznych, tylko nie wiem czy wtedy korektor się nie kasuje i nie trzeba robić na nowo pomiaru, ewentualnie czy jest opcja wgrania korekcji na pendrive, taką opcję miałem w denonie., Aktualizację firmware zrobiłeś? Edytowano 4 godziny temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
Grzegorz Szepe Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Ok,dziękuje za doradzenie,spróbuje coś dzisiaj podziałać,na pewno się odezwę. Odpisz, cytując
Recommended Posts