Gumowe Ucho Napisano 13 października Napisano 13 października Zalozmy, że wyhaczyłem super ofertę na amplituner np. 13-kanałowy. W salce myślę że max 7.x.4. 2 kanały można dać na Zonę 2. I jak to dalej działa? Jak się obsługuje cokolwiek w innym pokoju gdy pilot jest tam gdzie ampli? Trzeba przeciągnąć kable głośnikowe + co jeszcze, jakiegoś odbiornika IR? Co ze źródłem dźwięku? czy można w tym samym czasie „napędzac” kino i muzyczkę z innego źródła w przysłowiowej kuchni? Czy na imprezie można wrzucić to samo źródło wszędzie? czy lepiej walnąć 7.x.6 🤣 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Piątek o 06:12 Napisano Piątek o 06:12 Sporo tematów ostatnio tworzysz możesz to obsługiwac aplikacją. Ja tak robiłem na Yamaha. ale możesz pociągnąc odbiornik IR z tym że wteduy i tak nei widzisz co robisz wiec tak trochę na czuja. Tylko z innego źrodła własnie tak to działa. Jeśli w main room leci kino to nie puscisz w Zone 2 tez tego. Party mode które miałą Yamaha to zdaje się coś innego. 1 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano Sobota o 13:51 Autor Napisano Sobota o 13:51 Dnia 17.10.2025 o 08:12, Piotr Sonido napisał: Sporo tematów ostatnio tworzysz możesz to obsługiwac aplikacją. Ja tak robiłem na Yamaha. ale możesz pociągnąc odbiornik IR z tym że wteduy i tak nei widzisz co robisz wiec tak trochę na czuja. Tylko z innego źrodła własnie tak to działa. Jeśli w main room leci kino to nie puscisz w Zone 2 tez tego. Party mode które miałą Yamaha to zdaje się coś innego. Tak, szykuję się do zmiany lokum i otworzą się pewnie nowe możliwości więc tak sobie rozmyślam. Do przemyślenia sporo tematów. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:08 Napisano wczoraj o 05:08 co to za kolumny są w planach? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano wczoraj o 07:53 Autor Napisano wczoraj o 07:53 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: co to za kolumny są w planach? Racjonalnie byłoby przenieść fronty Pylon Pearl (25 i Center), dołożyć Pearl Monitor x4. W suficie jeszcze nie wiem. Sub SB-2000. Choc kusi koncepcja odmienna, miedziany połysk Klipscha albo zupełnie inna linia od kogo innego. Niestety nie mam porównania konsekwentnie używanych innych kolumn w mojej przestrzeni. Wiem że podobał mi się w czyimś systemie zestaw Cambridge Audio SX (podłogowe i podstawkowe jako surround), ale centralny tam nie domaga. Klipsch ciekawi ale to ryzyko. Ten ich horn i opinie o przeszywającej jasności nie napawają mnie optymizmem. Szczególnie że w kwestii elektroniki dziwna była przesiadka z Denona AVR na jaśniejszy Sony. tylko ja mam słabą akustykę. Może jak się trochę wygłuszy to właśnie jaśniejsze granie daje radę. Masa niewiadomych. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Pearl na centralnego to nie jest ok pomysł. To mocno przecietny głośnilk. Myślisz że ten SX jest gorszy od Pearl? Nie sądze. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Pearl na centralnego to nie jest ok pomysł. To mocno przecietny głośnilk. Myślisz że ten SX jest gorszy od Pearl? Nie sądze. Tak jak mówię inne pomieszczenie i elektronika. Zastanawiam się czy coś faktycznie zmieniać z frontów. Pearl centralny gra u mnie odkąd mam kino, może tutaj byłby najlepszy upgrade. Odpisz, cytując
Recommended Posts