Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Zalozmy, że wyhaczyłem super ofertę na amplituner np. 13-kanałowy.

W salce myślę że max 7.x.4.

2 kanały można dać na Zonę 2. I jak to dalej działa? Jak się obsługuje cokolwiek w innym pokoju gdy pilot jest tam gdzie ampli? Trzeba przeciągnąć kable głośnikowe + co jeszcze, jakiegoś odbiornika IR? Co ze źródłem dźwięku?

czy można w tym samym czasie „napędzac” kino i muzyczkę z innego źródła w przysłowiowej kuchni? Czy na imprezie można wrzucić to samo źródło wszędzie?

czy lepiej walnąć 7.x.6 🤣

Napisano

Sporo tematów ostatnio tworzysz :)

możesz to obsługiwac aplikacją. Ja tak robiłem na Yamaha.

ale możesz pociągnąc odbiornik IR z tym że wteduy i tak nei widzisz co robisz wiec tak trochę na czuja. 

Tylko z innego źrodła własnie tak to działa. Jeśli w main room leci kino to nie puscisz w Zone 2 tez tego. 

Party mode które miałą Yamaha to zdaje się coś innego. 

Napisano (edytowany)

Tak, szykuję się do zmiany lokum i otworzą się pewnie nowe możliwości więc tak sobie rozmyślam. Do przemyślenia sporo tematów. 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

co to za kolumny są w planach?

Racjonalnie byłoby przenieść fronty Pylon Pearl (25 i Center), dołożyć Pearl Monitor x4. W suficie jeszcze nie wiem. Sub SB-2000.

Choc kusi koncepcja odmienna, miedziany połysk Klipscha albo zupełnie inna linia od kogo innego. Niestety nie mam porównania konsekwentnie używanych innych kolumn w mojej przestrzeni.

Wiem że podobał mi się w czyimś systemie zestaw Cambridge Audio SX (podłogowe i podstawkowe jako surround), ale centralny tam nie domaga.

Klipsch ciekawi ale to ryzyko. Ten ich horn i opinie o przeszywającej jasności nie napawają mnie optymizmem. Szczególnie że w kwestii elektroniki dziwna była przesiadka z Denona AVR na jaśniejszy Sony.

tylko ja mam słabą akustykę. Może jak się trochę wygłuszy to właśnie jaśniejsze granie daje radę. Masa niewiadomych. 

Napisano (edytowany)

Tak jak mówię inne pomieszczenie i elektronika. Zastanawiam się czy coś faktycznie zmieniać z frontów.

Pearl centralny gra u mnie odkąd mam kino, może tutaj byłby najlepszy upgrade. 

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

ja tam do frontów Pearl nic nie mam. Tanie , całkiem ciekawe paczki. Potrafią fajnie zagrac w swoim budżecie. Wymienił bym najpierw centralnego.

A co by pasowało? Coś też ze stajni Pylona?