Gumowe Ucho Napisano 13 października Napisano 13 października Zalozmy, że wyhaczyłem super ofertę na amplituner np. 13-kanałowy. W salce myślę że max 7.x.4. 2 kanały można dać na Zonę 2. I jak to dalej działa? Jak się obsługuje cokolwiek w innym pokoju gdy pilot jest tam gdzie ampli? Trzeba przeciągnąć kable głośnikowe + co jeszcze, jakiegoś odbiornika IR? Co ze źródłem dźwięku? czy można w tym samym czasie „napędzac” kino i muzyczkę z innego źródła w przysłowiowej kuchni? Czy na imprezie można wrzucić to samo źródło wszędzie? czy lepiej walnąć 7.x.6 🤣 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 17 października Napisano 17 października Sporo tematów ostatnio tworzysz możesz to obsługiwac aplikacją. Ja tak robiłem na Yamaha. ale możesz pociągnąc odbiornik IR z tym że wteduy i tak nei widzisz co robisz wiec tak trochę na czuja. Tylko z innego źrodła własnie tak to działa. Jeśli w main room leci kino to nie puscisz w Zone 2 tez tego. Party mode które miałą Yamaha to zdaje się coś innego. 1 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 18 października Autor Napisano 18 października (edytowany) Tak, szykuję się do zmiany lokum i otworzą się pewnie nowe możliwości więc tak sobie rozmyślam. Do przemyślenia sporo tematów. Edytowano 22 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 20 października Napisano 20 października co to za kolumny są w planach? Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 20 października Autor Napisano 20 października 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: co to za kolumny są w planach? Racjonalnie byłoby przenieść fronty Pylon Pearl (25 i Center), dołożyć Pearl Monitor x4. W suficie jeszcze nie wiem. Sub SB-2000. Choc kusi koncepcja odmienna, miedziany połysk Klipscha albo zupełnie inna linia od kogo innego. Niestety nie mam porównania konsekwentnie używanych innych kolumn w mojej przestrzeni. Wiem że podobał mi się w czyimś systemie zestaw Cambridge Audio SX (podłogowe i podstawkowe jako surround), ale centralny tam nie domaga. Klipsch ciekawi ale to ryzyko. Ten ich horn i opinie o przeszywającej jasności nie napawają mnie optymizmem. Szczególnie że w kwestii elektroniki dziwna była przesiadka z Denona AVR na jaśniejszy Sony. tylko ja mam słabą akustykę. Może jak się trochę wygłuszy to właśnie jaśniejsze granie daje radę. Masa niewiadomych. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 21 października Napisano 21 października Pearl na centralnego to nie jest ok pomysł. To mocno przecietny głośnilk. Myślisz że ten SX jest gorszy od Pearl? Nie sądze. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 21 października Autor Napisano 21 października (edytowany) Tak jak mówię inne pomieszczenie i elektronika. Zastanawiam się czy coś faktycznie zmieniać z frontów. Pearl centralny gra u mnie odkąd mam kino, może tutaj byłby najlepszy upgrade. Edytowano 22 października przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 22 października Napisano 22 października ja tam do frontów Pearl nic nie mam. Tanie , całkiem ciekawe paczki. Potrafią fajnie zagrac w swoim budżecie. Wymienił bym najpierw centralnego. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 22 października Autor Napisano 22 października 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: ja tam do frontów Pearl nic nie mam. Tanie , całkiem ciekawe paczki. Potrafią fajnie zagrac w swoim budżecie. Wymienił bym najpierw centralnego. A co by pasowało? Coś też ze stajni Pylona? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 23 października Napisano 23 października 21 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: A co by pasowało? Coś też ze stajni Pylona? Nie. Bo Pylon nie ma dobrych centralnych. Polował bym na dobre centralne. Fyne F500C był w rewelacyjnej cenie. Znakomity jest Klipsch 404C. Bardzo dobry Monitor audio Silver 250C, Paradigm Monitor CC-390 v.6. No tego typu. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 23 października Autor Napisano 23 października 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nie. Bo Pylon nie ma dobrych centralnych. Polował bym na dobre centralne. Fyne F500C był w rewelacyjnej cenie. Znakomity jest Klipsch 404C. Bardzo dobry Monitor audio Silver 250C, Paradigm Monitor CC-390 v.6. No tego typu. Fajne alternatywy. A SVS Prime Center (zrobili linie kolumn pasywnych)? Wygląda poważnie. Klipsch pewnie wymusza zbudowanie całego kina z Klipschy? Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 23 października Napisano 23 października 5 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Klipsch pewnie wymusza zbudowanie całego kina z Klipschy? Niekoniecznie, u mnie po Klipsch-ach (RF82) dalej na centralnym pracuje RC52 a L i R Fyne Audio F502 i nie jest źle - tzn. nie słyszę jakiegoś szczególnie rażącego zróżnicowania podczas oglądania filmów między L - C - R. Co prawda kusi mnie podmiana na wspomniany przez @Piotr Sonido Fyne Audio F500C żeby wizualnie bardziej pasowało do obecnych F502. I chociaż jego cena była do niedawna atrakcyjna, to z powodu końca serii trochę problem z dostępnością i cena trochę podskoczyła, a w dobrej cenie chodzą tylko białe HG. Mam na oku jedną używkę tylko daleko, ale sprzedający nie jest chętny do wysyłki. Ale może coś się trafi, chociaż trudno o nie na rynku wtórnym. 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 27 października Napisano 27 października Dnia 23.10.2025 o 15:36, Gumowe Ucho napisał: Fajne alternatywy. A SVS Prime Center (zrobili linie kolumn pasywnych)? Wygląda poważnie. Klipsch pewnie wymusza zbudowanie całego kina z Klipschy? Zdaje się że on był w zeszłym roku na Audio show. Ale to tyle co go widziałem wiec nie wiem. Ale wyglada fajnie Nie Klipsch tylko centralny nie musisz miec reszty od niego. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts