albe Napisano 14 października Napisano 14 października Dzień dobry, mam prośbę o pomoc w doborze kolumn podłogowych do stereo. Posiadam: Amplituner Yamaha RX-V4A, 5szt. głośników Magnat Interior IC 62 w suficie podwieszanym + subwoofer Yamaha NS-SW100. System działa jako kino domowe i jest ok, ale do muzyki słabo. Dlatego chciałbym zakupić do tego amplitunera parę podłogówek i podłączyć jako Zone B do słuchania muzyki. Rodzaj muzyki bardzo zróżnicowany bo korzystają wszyscy domownicy. Budżet do 4tyś za parę. Proszę o pomoc w wyborze. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 października Napisano 14 października Cześć, czyli masz w planie odłączyć surroundy? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 14 października Napisano 14 października Jak najwyższy model jaki Ciebie stać - Indiana Line. Jak daleko siedzisz od głośników ? Może nie potrzebujesz podłogowych (?) z Odpisz, cytując
albe Napisano 16 października Autor Napisano 16 października Nie będę rezygnował z surroundow, myślałem że AMP ma wejście na dodatkową parę głośników na strefę B ale nie ma więc zastapie fronty w suficie podłogłowkami i do kina będzie grało 5 a do muzyki stereo. Salon mam ok 35m2 a siedzę jakieś 4m od głośników. Ja wstępnie myślałem o zakupie POLK ES55, ale nie mam dość wiedzy i doświadczenia żeby wiedzieć czy taki zestaw ma szansę zagrać. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 16 października Napisano 16 października Polki to fajne, żywe granie. Warto sprawdzić. Lekką V-ką zagrają Bronzy 7G od Monitor Audio, fajne i uniwersalne, ale spokojniejsze będą z kolei Dali Oberon 7 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, podziałamy Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 17 października Napisano 17 października Magnat Tempus. Tanie a dobre kolumny ktore zapewnią odpowiednią ilośc basu przy przecietnie grającym amplitunerze. Z uzywanych moze starsze Polk RTi Odpisz, cytując
albe Napisano 17 października Autor Napisano 17 października Magnaty kiedyś miałem ale nie tempus, miłe wspomnienia. Monitor audio trochę za drogie ale podoba mi się designe. Dali Oberon7 też ciekawa propozycja lekko powyżej budżetu. A co myślicie o Yamaha ns-777 ? Warto ? AMP jest od Yamaha. Odpisz, cytując
Recommended Posts