Marcin.w.K Napisano Piątek o 18:20 Napisano Piątek o 18:20 Cześć, planuję zakup amplitunera do zestawu z projektorem BenQ W1700 i kolumnami Elac Uni-Fi. Zależy mi na stabilnym połączeniu HDMI, szczególnie z uwagi na długi kabel optyczny i konieczność bezproblemowego przesyłu sygnału 4K z PS5. Rozważam następujące modele: - Denon X3800H - Yamaha RX-A4A - Onkyo TX-RZ50 - Marantz Cinema 50 Czy ktoś z Was miał doświadczenia z tym projektorem i którymś z powyższych amplitunerów? Interesuje mnie przede wszystkim czy występują problemy z HDMI handshake. Czy któryś z tych modeli radzi sobie lepiej z długimi kablami HDMI (np. optycznymi)? Czy są znane jakieś konflikty z BenQ? Z góry dzięki za pomoc. Odpisz, cytując
Lebcio Napisano Sobota o 06:25 Napisano Sobota o 06:25 Denon X3800H podłaczony do TV kablem HDMI ok 8 m. Praca bez problemu. Do drugiego wyjścia HDMI podłaczony drugi TV kabel też ok 8 m. Praca bez problemu. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:02 Napisano Poniedziałek o 06:02 Zastosuj optyczny kabel HDMI. Aktywny. Nie będzie problemu. X3800 mimo że to fajnie rozbudowany amplituner to nie jest to poziom A4A ani RZ50 pod kątem dzwiekowym. To też , chyba?, warto rozważyć? Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 08:52 Napisano Poniedziałek o 08:52 Aktywny HDMI i problem z głowy Wszystkie cztery modele to fajna sprawa. Onkyo i Yamaha faktycznie najlepsze dźwiękowo, potem moim zdaniem Marantz i na końcu Denon. Onkyo najżywsze, bardzo dynamiczne i muzykalne. Yamaha lekko spokojniejsza, ale z bardziej zaznaczoną górą pasma. Marantz barwą też bardziej neutralny, ale fajnie się sprawdza przy mniej efektownych filmach. Odpisz, cytując
Marcin.w.K Napisano Poniedziałek o 13:22 Autor Napisano Poniedziałek o 13:22 Dziękuję za podpowiedzi. A może jeszcze dopytam. Elac Uni-Fi UF52 pierwszej generacji to podobno wymagające głośnik, z uwagi na 4 ohmową konstrukcję i niską sprawność. Wiecie, który z tych amplitunerów poradzi sobie najlepiej z tymi głośnikami? Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 15:58 Napisano Poniedziałek o 15:58 Wszędzie będzie podobnie. Najbardziej uciążliwy zakres, czyli bas, nie będzie obciążał amplitunera. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:39 Napisano wczoraj o 05:39 16 godzin temu, Marcin.w.K napisał: Dziękuję za podpowiedzi. A może jeszcze dopytam. Elac Uni-Fi UF52 pierwszej generacji to podobno wymagające głośnik, z uwagi na 4 ohmową konstrukcję i niską sprawność. Wiecie, który z tych amplitunerów poradzi sobie najlepiej z tymi głośnikami? Z Onkyo albo Yamahą. Najwydajniejsze i typ grania pod nie. https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/4064-elac-uni-fi-2-0-uf52 ale one mają wyższą impedancję. Jedynki tak mocno się w tej materii różniły? Odpisz, cytując
Marcin.w.K Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Z podlinkowanego testu rzeczywiście wynika, że różnice między pierwszą a drugą generacją są wyraźne. Mimo to, „jedynki” nawet przy słabym wzmocnieniu (jak ma to miejsce obecnie u mnie) brzmią świetnie i robią duże wrażenie na wszystkich, którym je pokazywałem. Tym bardziej jestem ciekaw, jak zagrają, gdy w końcu dostaną odpowiednie zasilanie. Odpisz, cytując
Recommended Posts