Cezary Wójcik Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Witam. Zamówiłem sobie do sypialni LG B4 77". Obecnie mam tu Sony Ht-s40r. Z racji nowego TV chcę koniecznie wymienić te grajbelkę na coś co będzie grało a nie robiło szum. W salonie mam zestaw H/K 130 z JBL Balboa 5.1 kupiony ze 20 lat temu i jest to poziom jaki bym chciał też mieć w sypialni. Problem w tym, że to jest sypialnia i nie chcę jej zawalać podłogówkami i teraz co ja mam zrobić ? Pierwsza i najbardziej rozsądna opcja to myślałem o jakimś hw-q990f/d czy lepiej LG s95tr żeby działał razem z tym LG po WOW Orchestra tylko po tym ht-s40r mam odruch wymiotny na widok grajbelek. Czy jest jakaś szansa żeby te najnowsze najlepsze grajbelki choć zbliżyły się do tego sprzętu co mam w salonie sprzed 20 lat ? Opcja 2 to jest jakiś Denon między avr-x1700h a avr-x2700h + Wharfedale Diamond 12.1 Home Cinema i fizyczne sufitówki. Natomiast ta opcja grozi rozwodem a co najmniej półroczną awanturą. Będę wdzięczny za opinie jeśli ktoś ma porównanie bo od tygodnia nie mogę się pogodzić z myślą, że znowu muszę kupić grajbelkę. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Opcja 2. Z tym że takich małych systemów jest cała masa. Albo właśnie na małuch monitorach jak wspomniane Wafelki , czy ELAC b5. Albo ogólnie system na satelitach jak Cambrodge Minx 22, Canton Movie itp. Takich systemow jest dużo. A masz jeszcze do wyboru on walle cos jak Klipsc 240d czy mniejsze 140d, Heco Ambient. Wybór spory. Warto zainwestować w dobrego suba i centralny. Odpisz, cytując
Cezary Wójcik Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Prawdę mówiąc już mam wybrany w głowie system 5.1.2 na Dynavoice Magic (2xMagic LCR-4, 1xMagic C-4, 4xMagic FX-4 + Magic MW-12) napędzane AVR-X1700H tylko właśnie jestem po półrocznej wojnie z moją lepszą połówką o TV. A jak tlumaczę że scena, głębia, separacja, zakres, dynamika i słyszę, że TV ma przecież głośniki to mi ręce opadają. Odpisz, cytując
Cezary Wójcik Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Temat załatwiony. W cenie grajszmelcbelki kupiłem. 2 sztuki Argon ALTO55 MK2 - Przód 4 szt. Argon ALTO4WALL - Ścienny 1 szt. Argon BASS12 Czarny - Aktywny Subwoofer 1 szt Argon ALTOC MK2 - Środek Sony STR-DN1080 Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 minut temu, Cezary Wójcik napisał: Temat załatwiony. W cenie grajszmelcbelki kupiłem. 2 sztuki Argon ALTO55 MK2 - Przód 4 szt. Argon ALTO4WALL - Ścienny 1 szt. Argon BASS12 Czarny - Aktywny Subwoofer 1 szt Argon ALTOC MK2 - Środek Sony STR-DN1080 No i elegancko. Żony czasem są strasznie anty-audio, ale później niejednokrotnie potrafią docenić! Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Argony to fajna, niedroga opcja Podziel się wrażeniami, gdy już całość zamontujesz Odpisz, cytując
Recommended Posts