Jacunkie Napisano 22 października Napisano 22 października Cześć Wam, nigdy wcześniej nie miałem gramofonu, nie wiem jak się do tego zabrać. Posiadam z tego co wiem w miarę przyzwioty amplituner Yamaha RN 602 + budżetowe głośniki marki ELAC Debut 2.0. Doczytałem że jeżeli mam amplituner, mam wejście PHONO, lepiej jest kupić gramofon bez przedwzmacniacza. Jaki gramofon byście mi polecili ? Taki do 1200-1500 zł. Podobno łatwiejsze w obsludze na początek są półautomatyczne/ automatyczne. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 23 października Napisano 23 października Hej, Czy lepiej? Generalnie zawsze to kwestia który PRE jest lepszy. Ten w tanim amplitunerze czy w tanim gramofonie. Project Debut III Rega Planar 1 Audio Technica LP120 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 23 października Napisano 23 października Cześć Warto jeszcze poza powyższymi sprawdzić Argony Audio, choć osobiście stawiam na Regę i Pro-Jecta najbardziej. Fajne, uniwersalne sprzety, aczkolwiek różnie brzmiące. Rega cieplejsza, bardziej nasycona, a Pro-Ject równiejszy Kwestia gustu i najlepiej porównać na własne uszy, w razie czego zapraszam na odsłuch Odpisz, cytując
Recommended Posts