Skocz do zawartości

Marantz pm7000n i Dali Oberon 9 - jaki subwoofer?

Recommended Posts

Napisano

Cześć, czy mogę Was poprosić o pomoc w kwestii wyboru subwoofera do zestawu Marantz pm7000n i Dali Oberon 9? Posiadam od kilku lat i przyznam, że mi to w zupełności wystarczało  od jakiegoś czasu chyba zaczęło mi brakować tego "dołu" 

Czy dobrym rozwiązaniem będzie dokupienie subwoofera? Jeśli tak to co proponujecie? Naturalnym było by pewnie zakupienie czegoś z firmy Dali np. Sub E-12 F

Po pierwsze czy to dobry wybór? Po drugie czy warto?

Zestaw u mnie gra muzykę od rocka po metal oraz filmy (30%).

Napisano
Dnia 24.10.2025 o 20:24, PioDEO napisał:

Cześć, czy mogę Was poprosić o pomoc w kwestii wyboru subwoofera do zestawu Marantz pm7000n i Dali Oberon 9? Posiadam od kilku lat i przyznam, że mi to w zupełności wystarczało  od jakiegoś czasu chyba zaczęło mi brakować tego "dołu" 

Czy dobrym rozwiązaniem będzie dokupienie subwoofera? Jeśli tak to co proponujecie? Naturalnym było by pewnie zakupienie czegoś z firmy Dali np. Sub E-12 F

Po pierwsze czy to dobry wybór? Po drugie czy warto?

Zestaw u mnie gra muzykę od rocka po metal oraz filmy (30%).

Dnia 27.10.2025 o 08:00, Piotr Sonido napisał:

Hej, nie wiem czy warto może pobaw się pokrętłem basu albo akustyką. Bo te kolumny mają az nadmierny bas momentami. Nie sadze aby polaczenie z tym wzmacniaczem je tak mocno ograniczało. 

Jak one tam stoją u Ciebie?

Hey, trochę pozmieniałem ustawienie, poprzednio stały wyprostowane i teraz jest lepiej... 

IMG_3930.jpg

Dnia 28.10.2025 o 16:15, Q21 napisał:

Cześć :)  Mam podobną opinię jak wyżej, tu już tego basu jest dużo ;) 

Jak masz to obecnie ustawione? Ogółem jeśli decydowałbyś się na suba, to warto sprawdzić Velodyne Deep Blue 10 też. Bardzo fajna, zamknięta konstrukcja, ze świetną kontrolą 

wrzuciłem zdjecie powyżej w odpowiedzi, zmieniłem tylko kąt patzrenia kolumn...

Dnia 28.10.2025 o 20:58, maciek72 napisał:

Znając życie , wciśnięte pod ścianę i w róg :)

Mylę się ? 

Mylisz :)