Gumowe Ucho Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Ostatnio przeczytałem o głośnikach centralnych, w typowym formacie „rozwiązanie X jest do niczego! Nie daj się nabrać!”. Byla cała masa danych, wykresów i pomiarów. Ewangelizacji o tym, że typowa kolumna centralna MTM - mid tweeter mid - brzmi dobrze tylkonidealnie w środku pozycji odsłuchowej i w ogóle masakra. i dopiero prawdziwie trójdrożne konstrukcje temu zapobiegają. Prawdę mówiąc nie doświadczyłem owego mankamentu lecz zawsze może być lepiej. Jako rycerza jakości i ceny podano ELAC uni-fi z „prawilną” konstrukcją. Wysoko ocenione są też SVS Prime Center, te wielkie długie Klipsch itd. Jak sądzi branża na naszym polskim rynku? Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Ja to gdzieś słyszałem właśnie o Klipscach centralnych tych dużych, że tylko brzmią dobrze jak się siedzi idealnie na wprost, więc różne osoby różne opinie. Ogólnie środkowa pozycja w kinie domowym jest jednak najlepsza, ale nie jest też tak, że siedząc obok będzie źle. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Nie ma idealnego centralnego, wszystko zależy od warunków, korekcji, gustu. Osobiście lubię właśnie Klipscha, ale też słuchałem kilka razy zestawów z np. Pylonem Diamond, Polkiem Reserve i też moim zdaniem źle nie było. Nie uważam, by "drożność" kolumny miała tu olbrzymie znaczenie, zwłaszcza że na malutkich satelitkach też kino potrafi dobrze zagrać Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 16 godzin temu, Gumowe Ucho napisał: Jako rycerza jakości i ceny podano ELAC uni-fi z „prawilną” konstrukcją. Jakie to źrodło? Ja uzywałem centralnego od Klipscha, Heco, Tannoya no i pare innych na przestrzeni lat keidy handlowałem sprzetem. Jedne lepsze drugie gorsze. Ale ranking? Właśnie Pylon jest uważany za mocno przecietne centralne, i to nie tylko przeze mnie. Nawet na tym forum był takie komenatrze. A przy najmniej pod kątem ceny. Polk Fajny, znajomy go kupił na tej promoce co była w iBOOD. No w tamtej cenie. Bajeczka. Odpisz, cytując
Recommended Posts