Steku Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Czołem, Mam biuro domowe ok. 9m2, na wyposażeniu którego jest szafa, wiatrak oraz biurko 2m szerokości, a na nim różnej maści sprzęty, w tym: Monitor 49" 32:9 (120cm szerokości) + będzie jeszcze jeden monitor 80cm szerokości nad nim. Komputer PC (30cm szerokości) W planach: Monitor pionowy (~40cm szerokości) W ramach tego biura robię na komputerze wszystko, przeglądam Youtube, czasami obejrzę film, słucham muzyki - różnej: metalowej, klasycznej oraz prostackiej kiedy mam na to ochotę - i ta muzyka chyba będzie dla mnie najważniejsza. Ostatnio zwróciłem soundbar Yamaha x bar wraz z subwooferem, mimo tego że grajbelki są na tym forum odradzane. Wybrałem bo jedyny pomysł na postawienie tego sprzętu audio to było pod monitorami, a zatem pomysł wydawał się fantastyczny, a przynajmniej średni. Mimo wszystko zakup za 2k zwróciłem do sklepu, jego środek w opinii mojej oraz kolegi nie był za dobry ani zbyt klarowany. Generalnie fajnie i doceniłem bo to jednak wciąż był najlepszy sprzęt audio jaki miałem w życiu, ale jednak personalna opinia była taka, że w tej cenie oczekiwałbym lepszej jakości. aż... ...przyszedł pomysł! - postawmy głośniki ZA monitorem! Na podstawkach! - Co o tym Państwo sądzicie? - Czy jest to sensowne rozwiązanie? Podstawki musiałyby mieć przynajmniej 45cm wysokości aby być nad poziomem monitora, a w związku z tym musiałyby być skierowane bardzo delikatnie w moją stronę - w dół. Odległość na jaką mógłbym rozsunąć te głośniki to dystans 80cm między sobą licząc od krawędzi wewnętrznej. Żebym zmieścił te głośniki w obecnie planowanym układzie, musiałyby mieć max 20cm szerokości. Doceniłbym połączenie bluetooth/airplay aby łączyć się telefonem i czasami puścić coś na szybko. Preferowane połączenie - USB (zamierzam połączyć do KVM - przełącznik sprzętów usb między wieloma komputerami). - a karty dźwiękowej nie mam sensownej, więc USB pewnie ok? No i te standy... można postawić ale jeszcze lepiej by było gdyby były przykręcane do biurka na uchwycie - lubię mieć pusty blat i miejsce. Panowie z Top Hifi przez telefon polecali Nowe Elac Connex, więc jest to wstępnie jakaś idea. Czy moje marzenia o tak rozstawionym sprzęcie audio są realne czy to tylko fanaberie nie do spełnienia? Miło, jeśli dostanę od Was porady - chętnie się nimi nakieruję i dokonam zakupu. + Nie jestem super audiofilski, może nie warto przepłacać i lepiej kupić coś taniej bo i tak się nie zorientuję? Bardzo dziękuję Odpisz, cytując
Recommended Posts