Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Proszę o pomoc w doborze głośników.

Obecnie mam dość juz leciwe QUADRAL QUINTAS 

front 500F 120/240 Watt 22..22,000 

tylne 500R 65/130 Watt 50..22.000 

centralny z kompletu 500 Base 80 /160 WATT 60..22.00 Hz 

subwoofer JAMO S810

wszytko podłączone pod ONKYO TX-NR6100

chciałbym coś trochę lepszego z głośnikami tylnymi które mogę powiesić ale trze żeby przednie nie były jakieś większe od tego co mam.
sprzęt głownie używany oglądania filmów i muzyka rock/metal.

rozważam 
DALI Oberon 5 + DALI Oberon Vokal + DALI Oberon On-Wall 

i zostaje subwoofer JAMO S810  albo REL T/5i -

zastanawiam się czy tez nie dodać pod sufitem z przodu kolumn ATMOS ale na samym końcu moich rozważań.
czy możecie mi doradzić czy do będzie dobra i odczuwalna zmiana, czy ten zestaw DALI się dobrze sprawdza ?

Napisano

Jeśli budujesz system przede wszystkim do kina domowego oraz mocniejszych gatunków muzycznych, zasugerowałbym trochę inne kolumny. Spójrz na ofertę Klipsch. Dali to brzmienie raczej idące w kierunku ocieplenia, dociążenia. W kinie domowym lepiej sprawdzą się kolumny bardziej analityczne, szczegółów, oferujące granie bardziej w kierunku "V". Spójrz na ofertę Klipsch, modeli jest wiele i oczywiście doradzimy Ci najbardziej optymalny zestaw do Twoich preferencji (nie podałeś wielkości pomieszczenia, tak więc trudno jest nam zaproponować coś konkretnego). Natomiast w temacie wyboru subwoofera, to jeśli szukasz mocnego uderzenia, bardzo niskiego zejścia, ale przy tym zachowując świetną kontrolę i szybkość, co docenisz podczas odsłuchów muzyki, to koniecznie spójrz na subwoofery Velodyne serii Impact X, to moim zdaniem jedna z najlepszych propozycji od firmy, specjalizującej się od kilkudziesięciu lat tylko i wyłącznie w produkcji subwooferów.

Zapraszam serdecznie do kontaktu oraz oczywiście na odsłuchy, porównania w komfortowych warunkach, a także indywidualne atrakcyjne ceny.

Napisano

Nie wiem czy zmienił bym te Quadrale na Dali 5.

Oczywiscie to kolumny lepsze. Ale łagodniejsze, bardzie jstonowane na górze pasma. 

Jaki budżet na nie? To jakiś set nowy czy uzywany? Bo Zensor 5 idzie dostać w bardzo atrakcyjnych cenach. 

Nie zmieniejąc barwy a rozwijając ja to wtedy Monitor Audio porpzedniej serii Bronze 200 i do tego FX.

Co do suba to polecam nie serie T która jest bardziej pod stereo a HT albo model 1003 albo 1205 nawet pierwszej edycji. Super suby, uniwersalne. Podobnie jak SVS SB2000