tomikin Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Potrzebuję porady w kwestii niedrogiego, zewnętrznego urządzenia audio do komputera pod słuchawki Sennheiser HD600 i Regę Brio z Silverami 100. Mam kilka typów np.: Creative Sound Blaster X G6 iFi Audio Uno / iFi Audio ZEN Air DAC Topping DX1 lub FiiO K11 Obecnie używam karty wewnętrznej Asus Xonar Essence ST ze złączem Pci i dźwiękowo jest dla mnie ok ale przez upgrady kompa muszę się z nią pożegnać. Nie bardzo wiem co z wyżej wymienionych urządzeń będzie miało podobny dźwięk do xonara lub po prostu co byłoby najlepsze do HD 600, których najczęściej używam. Proszę doradźcie coś. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Cześć Sennki lubią mocniejsze wzmacniacze niż te we wskazanych przez Ciebie sprzętach. Jaki budżet rozważasz dokładniej? Bo tu myślę, że fajnie byłoby patrzeć na Toppinga DX3 Pro+ lub iFi Zen DACa 3 1 Odpisz, cytując
tomikin Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Budżet był planowany na około 500-700 zł. Był bo widzę, że jednak do HD600 trzeba ciut lepszy przetwornik. Z proponowanych dac-ów wizualnie bardziej poboba mi się Zen dac 3 i chyba takiego będę szukał. Brzmieniowo jak wypadają DX3 i Zen dac 3, są porównywalne do siebie czy jednak znacząco się różnią ? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu DX3 neutralniejszy, stawiający raczej na detal. Dość zamknięta scena. Zen DAC 3 cieplejszy, grający szerzej, ale też spokojniej. Ma też mniej mocy. Odpisz, cytując
Recommended Posts