SkoraSkkra61 Napisano Wtorek o 16:30 Autor Napisano Wtorek o 16:30 Jeśli chodzi o te surroundy skierowane na słuchacza to nie problem bo uchwyty mają regulację kąta więc bez problemu mogę to regulować. Ale nie zrozumiałem tego że jak będą atmosy w suficie to Focale można będzie dać niżej ( czyli gdzie niżej ?) ( zamiast tych Olii2 ?) Odpisz, cytując
tomek72 Napisano Wtorek o 17:00 Napisano Wtorek o 17:00 Obecnie są powieszone w miejscu gdzie zaznaczyłeś na niebiesko czyli zdecydowanie nad głową słuchacza, nie wiem ile tam masz od głowy a wygląda że z 70cm może więcej. Do instalacji Atmos z głośnikami na suficie surround powinny być na wysokości głowy (uszu) słuchacza. Dlatego napisałem że do 5.1 mogą być, ale przy montażu głośników sufitowych należy je obniżyć. Odpisz, cytując
SkoraSkkra61 Napisano Wtorek o 17:43 Autor Napisano Wtorek o 17:43 Czyli nigdy dobrego Atmos nie będę miał, o ile ten z prawej jestem w stanie obniżyć, to ten z lewej potrzebował by przeróbki obudowy kominka 😞 Ale nie wiem czy doczytałeś, że w tej chwili zamontowałem inne zamiast Focali a te Focale chciałbym zamontować jak najwyżej pod sufitem nad frontowymi. Tylko ciekawe czy to ma sens ? i czy to będzie "namiastka" Atmosa ? Inwestycja żadna, bo Focale mam więc tylko koszt kabla. Odpisz, cytując
Recommended Posts