PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Nie ma żadnej różnicy. Gdyby jakakolwiek byla to nie pisałbyś teraz na forum bo nie byloby internetu. I tutaj proponuję zakończyć zgodnie z zasadami panującymi na forum. Odpisz, cytując
Butler Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Technologia przesyłu via HDMI wyklucza różnice jakości obrazu i dźwięku w ramach obsługiwanego standardu. To jest wbrew pozorom fraza klucz - obslugiwany standard. Na rynku jest masa fejkowego okablowania nie spełniającego specyfikacji i sprzęt wówczas negocjuje połączenie o standardzie np. 1.4 a wówczas jest lipa z bezstratnymi formatami via eARC. To jak z okablowaniem RJ45 do internetu. Jak sprzęt jest kompatybilny to negocjuje między sobą najwyższy możliwy protokół i w jego ramach dostajemy właściwą prędkość przesyłu danych. 1 Odpisz, cytując
Pucek2509 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Fonn napisał: Zaryzykowałem i kupiłem Ricable Visus 2.1....niech mi nikt więcej nie mówi,że niema różnicy w kablach hdmi,różnica w dźwięku jest ewidentna na korzyść RV no ale co ja tam słyszę...zaraz ktoś napisze. Polecam z czystym sumieniem bo mam możliwość zwrotu kabla ale nawet o tym nie myślę, dlamnie rewelacja. A u mnie odwrotnie, włączyłem muzykę z telefonu, odpaliłem ustawienia amplitunera i zrobiłem zdjęcia, potem puściłem to samo z tv i się zdziwiłem bo ustawienia audyssey były zupełnie inne, inne filtry itd. Poszedłem krok dalej i porównałem sobie ustawienia podczas oglądania filmu przez różne aplikacje i się zgrywało, nie mam kabla za parę setek ale już taki "lepszy i polecany"🙃 Nie powiem, trochę się zdziwiłem że kalibracja amplitunera do którego jest wszystko wpięte nie “odpala" tych samych ustawień🫣 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 minut temu, Pucek2509 napisał: Nie powiem, trochę się zdziwiłem że kalibracja amplitunera do którego jest wszystko wpięte nie “odpala" tych samych ustawień🫣 To akurat normalne i wręcz potrzebne zachowanie. Przypisuje inny profil korekcji w zależności od źródła. Całkiem wygodne np. przy różnych krzywych w Dirac. Odpisz, cytując
Pucek2509 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, PanKlor napisał: To akurat normalne i wręcz potrzebne zachowanie. Przypisuje inny profil korekcji w zależności od źródła. Całkiem wygodne np. przy różnych krzywych w Dirac. Widzisz, kiedyś kupiłem zestaw "kina", skalibrowałem i było ok, grało to ok, były małe dzieci więc też się nie korzystało, teraz się człowiek zainteresował i dopiero poznaje w 100% ten sprzęt😂 1 Odpisz, cytując
Polonka Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu Też przerabiałem podobne różnice między źródłami i finalnie okazało się, że winny był… sam TV, a dokładniej jego obróbka dźwięku. Sony potrafi mieszać w sygnale, nawet gdy teoretycznie wszystko jest „off”. Po BT masz surowy, cieplejszy sygnał z telefonu, a z HDMI — przetworzony przez telewizor, stąd ta „płaskość”. Sprawdź jeszcze raz ustawienia typu A/V sync, Dolby D+, upłynniacze dźwięku, tryby ClearAudio, bo one potrafią mocno zmieniać charakter brzmienia, nawet przy eARC. Co do kabli — jak ktoś faktycznie słyszy różnicę, to super, ale u mnie jedyne zmiany wynikały z tego, że TV ograniczał pasmo, a nie z samego HDMI. Odpisz, cytując
Recommended Posts