Skocz do zawartości

Zapytanie o dobry wzmacniacz do kolumn Klipsch RP 6000F

Recommended Posts

Napisano

Witam  dopiero zaczynam zabawę z systemami audio. Posiadam kino domowe  oparte na  amplitunerze. Yamaha rx-v 685 i zestawem kolumn Klipsch seri. Rp 6000f. Oraz całą resztą od Klipsch tylne sororundy   ,centralny  ,atmosy   i  subwoofer .Moje zapytanie brzmi czy ktoś podłączał  kiedyś pod  wyjście pre out   jakiś  wzmacniacz  bo ta Yamaha go posiada. Chciałbym uzyskać  w miarę  bardzo dobry dźwięk  w stereo. Oczywiście nowy wzmacniacz też by musiał  być  z takim  wyjściem. Jaki  wzmacniacz  był  by  w granicach 8 tyś  . Zależałoby mi na dźwięku ciepłym zrównoważonej średnicy i  fajnej górze  bo teraz  mi tego ta Yamaha nie daje.  Moje propozycje to Vincent sv-228,może któryś  z  modeli  atola, albo audiolaba  może  jeszcze  Musical  Fidelity. Może ktoś by wyjaśnił  co i jak mniejwiecej gra,  kolumn narazie nie bendę zmieniać  bo w kinie to wszystko fajnie  brzmi.  I po ewentualnym zakupie  jak  to podłączyć  czy główne głośniki  pod  nowy wzmacniacz czy mają  zostać  podpięte  tak jak są  teraz w amplitunerze. Z góry dziękuję  za ukierunkowanie  i porady.