Wojt Napisano Sobota o 15:29 Napisano Sobota o 15:29 Witam dopiero zaczynam zabawę z systemami audio. Posiadam kino domowe oparte na amplitunerze. Yamaha rx-v 685 i zestawem kolumn Klipsch seri. Rp 6000f. Oraz całą resztą od Klipsch tylne sororundy ,centralny ,atmosy i subwoofer .Moje zapytanie brzmi czy ktoś podłączał kiedyś pod wyjście pre out jakiś wzmacniacz bo ta Yamaha go posiada. Chciałbym uzyskać w miarę bardzo dobry dźwięk w stereo. Oczywiście nowy wzmacniacz też by musiał być z takim wyjściem. Jaki wzmacniacz był by w granicach 8 tyś . Zależałoby mi na dźwięku ciepłym zrównoważonej średnicy i fajnej górze bo teraz mi tego ta Yamaha nie daje. Moje propozycje to Vincent sv-228,może któryś z modeli atola, albo audiolaba może jeszcze Musical Fidelity. Może ktoś by wyjaśnił co i jak mniejwiecej gra, kolumn narazie nie bendę zmieniać bo w kinie to wszystko fajnie brzmi. I po ewentualnym zakupie jak to podłączyć czy główne głośniki pod nowy wzmacniacz czy mają zostać podpięte tak jak są teraz w amplitunerze. Z góry dziękuję za ukierunkowanie i porady. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jeśli to będzie Klipsch to pod PRe OUT i końcowkę polecam coś łagodnego a masownyego w dole. Vincent, Atoll, starsze NADy Odpisz, cytując
Q21 Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu Cześć Vincent to bardzo dobry kierunek. Warto też sprawdzić Regę Elicit MK5 i Audiolaba 9000A. Oba nieco droższe, ale przy BF możemy porozmawiać o cenach Są to konstrukcje, które spokojnie starczą do dużo lepszych kolumn patrząc przyszłościowo Odpisz, cytując
Recommended Posts