Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

Do tej pory do stereo używałem vintage sony htr4800 + beovox s75.

Ten zestaw zaspokajał moje potrzeby.

Jednakże amplituner prosi o przejście na emeryturę wygaszając jeden kanał:)

W jego miejsce wskoczył Cambridge AXR85 i gra w zestawieniu z s75. Mam wrażenie,że jest to złe połączenie.Wiedziałem,że ampli będzie mocno szczegółowy w graniu,jednakże nie spodziewałem się tak mocnego wyostrzenia beovoxów. Odebrał im całą miękkość i ciepło(sony z kolei był przegięty w drugą stronę- ale pasowało mi to).

I wpadłem na pomysł wymiany,choć niechętnie,głośnikow.

Jak w tym zestawieniu odnajdą się Elac debut 3.0 b6.3?

Polecano również (na innym portalu) Heco aurora xt300,Dali Oberon 3 oraz Polk R200(te dwa ostatnie trochę droższe-warto dopłacić?).

Dzięki za pomoc.

Napisano

Cześć, jak pisałem na drugim forum już :) 

Warto jeszcze sprawdzić KEFy Q3 Meta, lub nawet Q Concerto Meta 🙂 Dynaudio Emity to też bardzo dobry kierunek. Polki R200 są równiejsze, na pewno warte odsłuchu ;) 

Napisano (edytowany)

Mam już tak namieszane,że hej.

Może ten ampli jest nie dla mnie.Mam wrażenie,że wszystko gra z nim za jasno(oglądając na yt).

A z drugiej strony może zbytnio przyzwyczaiłem się do brzmienia vintage i trzeba czasu,aby się przestawić.

Słucham teraz na mych s75 i schodzą ładnie w dół,ale ogólnie jest dużo jaśniej niżna sony.Może tam było po prostu za miękko i mniej szczegółowo…Sam nie wiem.

Edytowano przez Szopan