Maciej Rendzik Napisano wczoraj o 08:54 Napisano wczoraj o 08:54 Cześć Witam wszystkich na forum Postanowiłem stworzyć sobie pokój tylko do KD i audio , mam ogarnięte kwestie techniczne tzn kolumny 7.1, projektor, ekran, ampl. denon avx2700H i jest fajnie.... ale. Możecie polecić box lub platformę która obsłuży gęste pliki i bezproblemowo prześle ścieżkę atmos do amplitunera... Obecnie mam Xiaomi Smart TV Box S (3rd Gen) zainstalowałem kodi ale gdy miałem ścieżkę 5.1 na wyświetlaczu amplitunera było dd sur. natomiast gdy włączyłem ścieżkę atmos lub true hd to amplituner przechodził na tryb stereo. Żeby nie było, że nie szukałem... Było tam info o plex ale ponoć też nie do końca radzi sobie z atmosem. Proszę wiec Was jak w najprostszy sposób ogarnąć odtwarzanie takich treści, może być bezpośrednio z boxa (możliwość podłaczenia dysku HDD) lub sieciowo. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 08:59 Napisano wczoraj o 08:59 Nvidia Shield, Zidoo albo Amazon Firestick 4k max 2nd gen. 1 Odpisz, cytując
Al3x Napisano wczoraj o 12:30 Napisano wczoraj o 12:30 Mam I polecam. https://c4i.com.pl/produkt/odtwarzacze-multimedialne/odtwarzacze-sieciowe-4k/dune-hd-homatics-box-r-4k-plus-streaming-media-player-netflix-w-jakosci-4k-dolby-vision-atmos/?srsltid=AfmBOopRpAeCbolukQGeyTIB2LlPIIAR4fE97_NZx3k58pOZ-s5IZAZ8 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Xiaomi to fajny player ale on nie wspiera dzwieku HD. Jak napisał PanKlor z mojej strony te same polecajki. 18 godzin temu, Al3x napisał: Mam I polecam. https://c4i.com.pl/produkt/odtwarzacze-multimedialne/odtwarzacze-sieciowe-4k/dune-hd-homatics-box-r-4k-plus-streaming-media-player-netflix-w-jakosci-4k-dolby-vision-atmos/?srsltid=AfmBOopRpAeCbolukQGeyTIB2LlPIIAR4fE97_NZx3k58pOZ-s5IZAZ8 tego nie znam. I tam też korzystasz z Kodi czy jakiś internal player? Odpisz, cytując
Maciej Rendzik Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Xiaomi to fajny player ale on nie wspiera dzwieku HD. I tak zgadza się fajny udało mi się odpalić atmosa . Trzeba w ustawieniach wybrać opcję pass thru. I działa . Niestety tylko na fabrycznym playerze na Kodi nie. Podpowiedzcie jakiś player co by to ogarną i jeszcze mógł wyświetlać napisy . Edytowano 2 godziny temu przez Maciej Rendzik Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak dla mnie Plex na FireStiku 4K jest najlepszy. Alternatywnie używam też Zidoo Z9X i na wbudowanej apce PosterWall bez problemu odpalają się wszystkie filmy. Ewentualnie player Oppo ale to chore pieniądze. Odpisz, cytując
Maciej Rendzik Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 51 minut temu, Butler napisał: Jak dla mnie Plex na FireStiku 4K jest najlepszy. Alternatywnie używam też Zidoo Z9X i na wbudowanej apce PosterWall bez problemu odpalają się wszystkie filmy. Ewentualnie player Oppo ale to chore pieniądze. Chodziło mi o player w sensie softu, kwestia właściwego odtwarzania dźwięku już działa , ale na zainstalowanym domyslnie playerze od xiaomi. Więc poddajcie jakąś apke ktora u was działa (dźwięk HD + napisy) Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Jakbyś chciał odtwarzać prawidłowo pliki DV profil 7 FEL no to najlepszy będzie sprzęt Ugoos AM6B Plus, odtwarza wszystkie profile Dolby Vison, True HD Atmos, DTS-HD MA, DTS:X, Imax. Z minusów jest trochę zabawy z instalacją systemu na pendrive, no i konfiguracją żeby to wszystko chodziło, opiera się to na KODI, więc nie każdemu to pasuje, do plexa to można użyć w kodi nakładki (PlexKodiConnect (PKC) lub PM4K) Jak nie zależy na prawidłowym odtwarzaniu DV profil 7 z warstwą FEL, no to są pewnie tańsze rozwiązania. Edytowano 1 godzinę temu przez Saimons69 Odpisz, cytując
Recommended Posts