rafiksq Napisano 11 maja 2009 Udostępnij Napisano 11 maja 2009 który z poniższych kin moglibyście ewentualnie polecić?denon 1306+dvd 1740 i kolumny jamo 416(albo wharfedale cr-40)sony str dg720+dvd ns708s i kolumny sony ss-fcr6000SONY STR-DG720 DVP-S708 + KODA AV707 budżet max 2500zł, pokój 22m2,póki co oglądamy filmy z kompa podłączonego do LCD SHARP 32'' i słucham muzyki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 maja 2009 Udostępnij Napisano 12 maja 2009 ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 12 maja 2009 Udostępnij Napisano 12 maja 2009 Pierwszy i drugi zestaw wygląda bardziej zachęcająco.Jakoś nie mam przekonania to kolumn produkcji Sony.Jak zwykle spytam się czy masz szanse te zestawy odsłuchać.Bo zawsze twierdzę że twoje uszy i twoja ocena dźwięku są najważniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiksq Napisano 13 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 maja 2009 Cytat Pierwszy i drugi zestaw wygląda bardziej zachęcająco.Jakoś nie mam przekonania to kolumn produkcji Sony.Jak zwykle spytam się czy masz szanse te zestawy odsłuchać.Bo zawsze twierdzę że twoje uszy i twoja ocena dźwięku są najważniejsze. Dzięki za odpowiedź, rozumiem, że pierwszy i trzeci, tak?niestety nie mam możliwość, pochodze z 3miasta i może wydawać się to dziwne ale nie ma sklepu z odsłuchem. Jak byłem w "rtv agd" to owszem mieli pokój odsłuchowy ale nie umieli podłączyć sprzętu albo im się nie chciało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 maja 2009 Udostępnij Napisano 16 maja 2009 Cytat niestety nie mam możliwość, pochodze z 3miasta i może wydawać się to dziwne ale nie ma sklepu z odsłuchem. rafiksqW 3mieście masz nie jeden sklep audio i na pewno z kompetentną obsługą. Do EURO w kwestii audio wogóle nie warto się wybierać, już lepsze jest MM czy Saturn, ale i tak daleko im do normalnych sklepów "specjalistycznych". Wejdź do działu sklepy i przeszukaj wszystkie okoliczne miasta. Później zadzwoń i popytaj o dostępność sprzętu oraz możliwość odsłuchu. Może tak być, że nie znajdziesz wszytkiego, ale może w salonie będzie zupełnie coś innego co przypadnie ci do gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiksq Napisano 16 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2009 Dzięki wielki za pomoc, zaraz sprawdze tą liste, b yłem w jednym sklepie Albatros w Gdyni ale tam mi powiedzieli ze ponizej 3500zł to w ogole nie ma co kupowac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 maja 2009 Udostępnij Napisano 16 maja 2009 Tak jak mówię może się okazać, że w salonie nie odnajdziesz tego sprzętu, bo rzeczywiście to najniższa półka (nie licząc chińczyków). W takim wypadku wybierz się do marketu tam za 2500zł będziesz miał za pewne kilka opcji. Od siebie poleciłbym z elektorniki ONKYO: dobre wyposażenie, dźwięk na dobrym poziomie jakość/cena. Co prawda najczęściej jest ono w zestawie (w tych kwotach) z kolumnami M-Audio, które są stawiane na równi z Prismem czy VK, ale używam takiego zestawu i nie jest aż tak źle. Jeśli sama elektronika ci się spodoba to zawsze możesz się rozejrzeć za innymi np. JAMO czy KODA, a ampa i DVD kupić oddzielnie.Chociaż nie ukrywam, że zestawienie będzie bardzo trudne, bo tak naprawdę trzeba mieć przynajmniej 3500zł. Pamiętaj jeszcze o zakupie kabli, które wcale nie będą takie tanie, bo za głośnikowe po 4-6zł/mb zapłacisz ok. 200zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiksq Napisano 17 maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 maja 2009 Dzięki za poradę, a do kolumn nie dodają kabli? Już mniej więcej wybrałem sobie zestaw Denon 1509+jakieś DVD+kolumny TAGA 606 albo KODA v707 bez sub. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 maja 2009 Udostępnij Napisano 17 maja 2009 Niestety kable na wyposażeniu są tylko w zestawach all-in-one, czasami zdarza się, że do wzmaka producent daje kable np. Fatman w iTube-ie, ale jeszcze nigdy nie widzialem czegos takiego w ampie do kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts