Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
który z poniższych kin moglibyście ewentualnie polecić?
denon 1306+dvd 1740 i kolumny jamo 416(albo wharfedale cr-40)
sony str dg720+dvd ns708s i kolumny sony ss-fcr6000
SONY STR-DG720 DVP-S708 + KODA AV707

budżet max 2500zł, pokój 22m2,póki co oglądamy filmy z kompa podłączonego do LCD SHARP 32'' i słucham muzyki
Napisano
Pierwszy i drugi zestaw wygląda bardziej zachęcająco.Jakoś nie mam przekonania to kolumn produkcji Sony.Jak zwykle spytam się czy masz szanse te zestawy odsłuchać.Bo zawsze twierdzę że twoje uszy i twoja ocena dźwięku są najważniejsze.
Napisano
Cytat

Pierwszy i drugi zestaw wygląda bardziej zachęcająco.Jakoś nie mam przekonania to kolumn produkcji Sony.Jak zwykle spytam się czy masz szanse te zestawy odsłuchać.Bo zawsze twierdzę że twoje uszy i twoja ocena dźwięku są najważniejsze.

Dzięki za odpowiedź, rozumiem, że pierwszy i trzeci, tak?niestety nie mam możliwość, pochodze z 3miasta i może wydawać się to dziwne ale nie ma sklepu z odsłuchem. Jak byłem w "rtv agd" to owszem mieli pokój odsłuchowy ale nie umieli podłączyć sprzętu albo im się nie chciało.
Napisano
Cytat

niestety nie mam możliwość, pochodze z 3miasta i może wydawać się to dziwne ale nie ma sklepu z odsłuchem.

rafiksq
W 3mieście masz nie jeden sklep audio i na pewno z kompetentną obsługą. Do EURO w kwestii audio wogóle nie warto się wybierać, już lepsze jest MM czy Saturn, ale i tak daleko im do normalnych sklepów "specjalistycznych". Wejdź do działu sklepy i przeszukaj wszystkie okoliczne miasta. Później zadzwoń i popytaj o dostępność sprzętu oraz możliwość odsłuchu. Może tak być, że nie znajdziesz wszytkiego, ale może w salonie będzie zupełnie coś innego co przypadnie ci do gustu.
Napisano
Tak jak mówię może się okazać, że w salonie nie odnajdziesz tego sprzętu, bo rzeczywiście to najniższa półka (nie licząc chińczyków). W takim wypadku wybierz się do marketu tam za 2500zł będziesz miał za pewne kilka opcji. Od siebie poleciłbym z elektorniki ONKYO: dobre wyposażenie, dźwięk na dobrym poziomie jakość/cena. Co prawda najczęściej jest ono w zestawie (w tych kwotach) z kolumnami M-Audio, które są stawiane na równi z Prismem czy VK, ale używam takiego zestawu i nie jest aż tak źle. Jeśli sama elektronika ci się spodoba to zawsze możesz się rozejrzeć za innymi np. JAMO czy KODA, a ampa i DVD kupić oddzielnie.
Chociaż nie ukrywam, że zestawienie będzie bardzo trudne, bo tak naprawdę trzeba mieć przynajmniej 3500zł. Pamiętaj jeszcze o zakupie kabli, które wcale nie będą takie tanie, bo za głośnikowe po 4-6zł/mb zapłacisz ok. 200zł.
Napisano
Niestety kable na wyposażeniu są tylko w zestawach all-in-one, czasami zdarza się, że do wzmaka producent daje kable np. Fatman w iTube-ie, ale jeszcze nigdy nie widzialem czegos takiego w ampie do kina.