JacekD Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Dzień dobry. Posiadam kolumny Tonsil Siesta Front + Denon pma-900hne w pokoju 15 m. zakupione ok, 3 tyg temu tu zaczyna się mój "problem". Zestaw gra mocno ale tylko mocno. Bas jest słaby, w moim przekonaniu takie tłuczenie, środek jeszcze ujdzie , sopranu jak na lekarstwo. Posiadam jeszcze 'stary' kilkudziesięcioletni zestaw w innym pokoju: Pioner a 305 r + Technics SB-200 i ten gra jak dla mnie rewelacyjnie. Dynamiczne głębokie basy, dobre soprany, ogólnie głębia dźwięku, sama przyjemność ze słcuchania. Tan zestaw towarzyszył mi od 30 kilku lat. Został w pokoju syna a ja chciałem coś nowego. I tu pojawia sie mój problem , Chciałbym aby kolumny Tonsil grały podobnie do mojego starego zestawu. Wiem że to możliwe. Podłaczyłem wzmac Pioneer do tychże kolumn i grały prawie tak dobrze jakbym chciał. Doszło sporo basu, dymnamiki tp. Jest to ewidentnie wina wzmacniacza. Proszę o radę jaki nadawałby się wzmacniacz do tych kolumn. Przeczytałem już chyba cały net , porównania wzmacniaczy iitp. ale ciągle coś. Niestety na odsłuch nie mogę w tej chwili nigdzie jechac ze wzgledu na moją niepelnosprawność. Audiofilem nie jestem ale lubię cichą muzykę z przyjemnym głebokim basem i wyraźnym brzmieniem. Jak to się mówi żeby pieknie grało. W sumie to nie jest duzo. Czasem się zastanawiam czy muszę wydać kilkanaśie dobrych tysięcy na sprzęt. Kolumn nie chciałbym się pozbywać chociaż nic nie wiadomo ale wzmacniacz na pewno pójdzie w odstawkę. Muzykę jaką słucham to rock, metal, czasem pop i jakiś inny trance. Wzmacniacz będzie podpiety do TV i nnej opcji nie ma. Bardzo proszę o radę jaki wzmacniacz do Tonsil Siesta Front. Jestem tak zdesperowany że kwota chyba nie robi różnicy. Dziękuję i serdecznie pozdrawiam Edytowano 1 godzinę temu przez JacekD Odpisz, cytując
Recommended Posts