Craanky Napisano 45 minut temu Autor Napisano 45 minut temu (edytowany) Dnia 2.12.2025 o 18:13, PanKlor napisał: Nie ma szans żebyś zachował referencyjny układ (albo zblizony) Atmos przy takim ustawionej kanapie. Tylne dajesz w tyl pod samą ścianę albo z nich rezygnujesz i robisz 2 Atmos. Dnia 2.12.2025 o 18:25, Butler napisał: Jeśli chciałbyś zachować 5.1.4, to tak jak narysowałeś będzie lepiej. Nie idealnie, ale na pewno lepiej. Tylne Atmosy jak najbardziej z tyłu, a te małe pierdki które stoją koło TV daj na sufit przed sofą ~45 stopni w górę w rozstawie zbliżonym do tylnych Atmosów. Jakbyś jeszcze spróbował tyć dać kanapę do przodu to zbliżylibyśmy się do oceny "dobrze" Hej, potrzebowałem troche czasu, żeby ogarnąć terminologie itp... co by Was nie dopytywać o głupoty... Co już w sumie miało miejsce. Do rzeczy, porobiłem w maire dokładne wymiary mojego rzeczywistego ułożenia. W związku z tym, że raczej kanapy nie jestem w stanie przesunąć ponieważ zablokuje sobie otwieranie drzwi balkonowych. Więc z ułożenia 5.1.4 chyba musze zrezygnować. Ponieważ z tyłu osiągne max 100* przy obecnym ułożeniu kanapy... Dodatkowo musiałbym Przednie atmosy przenieść na odległość 175 cm od kanapy(to by się jeszcze dało zrobić), ale z takimi kątami czy jest sens? Czy iść w ułożenie 5.1.2, moje ułożenie(usuwając głośniki z szafki TV troche to przypominają) czy kąt 74.5* atmosów byłby akceptowalny? Co byście mi doradzili? Wiem, że Front R, Surround R oraz aktualne Atmosy nie spełniają idealnych kątów. Na ile moje aktualne ułożenie pod 5.1.2 jest akceptowalne z Waszego doświadczenia? Edytowano 43 minuty temu przez Craanky Odpisz, cytując
Recommended Posts