Xeonzi Napisano 28 listopada Napisano 28 listopada Jak w tytule, szukam używanych kolumn do maksymalnie 5000zł. Pokój niecałe 20m2. Do tej pory miałem Brauny LS130 oraz Chario Syntar 100 Tower. Brauny mi mocno przypadły do gustu, ponieważ miały świetną górę i średnicę oraz nie przytłaczały basem. Świetnie wypełniały pokój dźwiękiem. Z kolei Chario miały bardzo wycofaną górę i sporo basu przez co średnio mi się podobały. Co moglibyście polecić z dobrą, szczegółową górą? Słucham sporo wokali, więc fajnie gdyby ta góra była dobrze słyszalna i szczegółowa. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 grudnia Napisano 1 grudnia Hej, pod jaki wzmacniacz szukasz? Twój opis brzmi ciekawie pod Triangle, ewentualnie Monitor Audio z serii RX Moim zdaniem mogą wpasować się w Twoje oczekiwania Odpisz, cytując
Xeonzi Napisano 14 grudnia Autor Napisano 14 grudnia Dnia 1.12.2025 o 11:51, Q21 napisał: Hej, pod jaki wzmacniacz szukasz? Twój opis brzmi ciekawie pod Triangle, ewentualnie Monitor Audio z serii RX Moim zdaniem mogą wpasować się w Twoje oczekiwania Cześć, przepraszam że po tak długim czasie odpisuje. Obecnie mam Brauna R2, ale docelowo planuję używać Luxmana LX38 (lampówka), który do mnie jedzie. Chciałem jeszcze dodać, że najczęściej słucham muzyki z odległości aż 4m od kolumn (dosłownie drugi koniec pokoju, niestety tylko w tamtym miejscu mogą stać). Brauny w takim ustawieniu sobie dobrze radziły, nie wiem czy przez efektywność, czy rozmiar samych głośników. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 14 grudnia Napisano 14 grudnia Bez podstawek będzie taniej , zapraszam do kontaktu https://forum.audio.com.pl/profile/5185-maciek72/ Odpisz, cytując
Recommended Posts