Skocz do zawartości

Trudne sprawy - ograniczone miejsce + amplituner Denon AVC-X3800H - wybór kolumn i subwoofera do KD i stereo.

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

A czy ktoś z Was ma doświadczenia, że Dali nie najlepiej łączy się z Denonem? Czytałem tu takie głosy. Czy przy takich “pierdkach” jak te Fazon, nie ma to większego znaczenia? Mam ostatnie kilka dni na ew. zmianę decyzji z amplitunerem. 

Edytowano przez kujon
Napisano
10 godzin temu, kujon napisał:

A czy ktoś z Was ma doświadczenia, że Dali nie najlepiej łączy się z Denonem? Czytałem tu takie głosy. Czy przy takich “pierdkach” jak te Fazon, nie ma to większego znaczenia? Mam ostatnie kilka dni na ew. zmianę decyzji z amplitunerem. 

Ja mam całe kino postawione na Dali Oberon on Wall i na nic nie narzekam .Odcięte na 90 hz  dobrze zgrywają się z subami. Fajne naturalne detaliczne brzmienie bez kłujących wysokich tonów .Na zachodzie często spotykam takie zestawienie.I nikt nie narzeka.Głośniki firmy Dali mają szeroką propagację dźwięku (grają szeroko)Dlatego producent nie zaleca skręcania ich na pozycję odsłuchu.Ja to testowałem i nie zauważyłem różnicy.Jednak w stereoprzy rozstawie 350m siedząc 3m przed nimi ,dokładnie na środku. Przesuwając się w stronę miejsc skrajnych ,różnicę słychać . Możesz spojrzeć też w stronę Dali Fazon LCR Są troche większe swoje kosztują .Mają specyficzny system montażu.Może coś dla ciebie?

Napisano

@Gmow1977dziękuję za tę sugestię. O Fazon LCR nie pomyślałem - nie wiedziałem, że one też mi się zmieszczą. Poczytam o nich i spróbuję podjechać do jakiegoś salonu posłuchać. W tym układzie co piszesz, Denona w takim razie zostawię - kupiłem go w miarę w sensownej cenie (3.900 zł), więc nie będę już kombinował.

@Gmow1977 wygląda na to, że te Fazon LCR są już niestety wycofane :( Na stronie Dali nie widać następcy - wszystkie inne modele on-wall są o wiele szersze.

Napisano
11 godzin temu, kujon napisał:

Wszystko kwestią gustu. Oberony może niezbyt się lubią z Denonem, ale wszystko inne już bez przeszkód moim zdaniem :) 

Napisano
1 godzinę temu, kujon napisał:

wygląda na to, że te Fazon LCR są już niestety wycofane :( Na stronie Dali nie widać następcy

Być może.Dość długo były na rynku.Jak dobrze poszukać na internetach to jeszcze coś znajdzie.Jest jeszcze mniejszy brat Dali Fazon Sat .Te są też dobre.

https://www.grobi.tv/dali-fazon-sat-stueckpreis-heimkinolautsprecher-weiss-chalk-white?srsltid=AfmBOooxJ-9-VpV3IB-CyYiTYCMgLzcHBM20BA7KPl6clOtFOmY6uiI_

Napisano
1 godzinę temu, Gmow1977 napisał:

Być może.Dość długo były na rynku.Jak dobrze poszukać na internetach to jeszcze coś znajdzie.Jest jeszcze mniejszy brat Dali Fazon Sat .Te są też dobre.

https://www.grobi.tv/dali-fazon-sat-stueckpreis-heimkinolautsprecher-weiss-chalk-white?srsltid=AfmBOooxJ-9-VpV3IB-CyYiTYCMgLzcHBM20BA7KPl6clOtFOmY6uiI_

Tak i na te się obecnie nastawiam. W tym tygodniu mam nadzieję je odsłuchać. Dzięki!

Napisano
2 godziny temu, kujon napisał:

Tak i na te się obecnie nastawiam. W tym tygodniu mam nadzieję je odsłuchać. Dzięki!

Jak jużkupisz ,to daj znać , na co finalnie się zdecydowałeś i jak gra u ciebie 😉