kujon Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu (edytowany) A czy ktoś z Was ma doświadczenia, że Dali nie najlepiej łączy się z Denonem? Czytałem tu takie głosy. Czy przy takich “pierdkach” jak te Fazon, nie ma to większego znaczenia? Mam ostatnie kilka dni na ew. zmianę decyzji z amplitunerem. Edytowano 12 godzin temu przez kujon Odpisz, cytując
Gmow1977 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 godzin temu, kujon napisał: A czy ktoś z Was ma doświadczenia, że Dali nie najlepiej łączy się z Denonem? Czytałem tu takie głosy. Czy przy takich “pierdkach” jak te Fazon, nie ma to większego znaczenia? Mam ostatnie kilka dni na ew. zmianę decyzji z amplitunerem. Ja mam całe kino postawione na Dali Oberon on Wall i na nic nie narzekam .Odcięte na 90 hz dobrze zgrywają się z subami. Fajne naturalne detaliczne brzmienie bez kłujących wysokich tonów .Na zachodzie często spotykam takie zestawienie.I nikt nie narzeka.Głośniki firmy Dali mają szeroką propagację dźwięku (grają szeroko)Dlatego producent nie zaleca skręcania ich na pozycję odsłuchu.Ja to testowałem i nie zauważyłem różnicy.Jednak w stereoprzy rozstawie 350m siedząc 3m przed nimi ,dokładnie na środku. Przesuwając się w stronę miejsc skrajnych ,różnicę słychać . Możesz spojrzeć też w stronę Dali Fazon LCR Są troche większe swoje kosztują .Mają specyficzny system montażu.Może coś dla ciebie? Odpisz, cytując
kujon Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu @Gmow1977dziękuję za tę sugestię. O Fazon LCR nie pomyślałem - nie wiedziałem, że one też mi się zmieszczą. Poczytam o nich i spróbuję podjechać do jakiegoś salonu posłuchać. W tym układzie co piszesz, Denona w takim razie zostawię - kupiłem go w miarę w sensownej cenie (3.900 zł), więc nie będę już kombinował. @Gmow1977 wygląda na to, że te Fazon LCR są już niestety wycofane Na stronie Dali nie widać następcy - wszystkie inne modele on-wall są o wiele szersze. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 44 minuty temu Napisano 44 minuty temu 11 godzin temu, kujon napisał: A czy ktoś z Was ma doświadczenia, że Dali nie najlepiej łączy się z Denonem? Czytałem tu takie głosy. Czy przy takich “pierdkach” jak te Fazon, nie ma to większego znaczenia? Mam ostatnie kilka dni na ew. zmianę decyzji z amplitunerem. Wszystko kwestią gustu. Oberony może niezbyt się lubią z Denonem, ale wszystko inne już bez przeszkód moim zdaniem Odpisz, cytując
Recommended Posts