Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 

Warunki mieszkaniowe się u mnie zmieniły więc poszukuję jakiś podłogówek do pokoju 17m.

W tej chwili mam :

Wzmacniacz Rotel A11 Tribute

Kolumny Elac Debut B6.2

Dac Topping E30 II

CD Sony (chyba 591 został w starym mieszkaniu więc teraz nie sprawdzę ) 

Generalnie te Elac się u mnie sprawdziły z Rotelem, jest synergia grają nie dużo gorzej jak wiele innych których słuchałem do 3000 więc chwilowo zostały. 

Teraz chciałbym zrobić krok naprzód i dokupić jakieś podłogówki. Zależy mi trochę na lepszym niższym basie i nieco spójniejszym brzmieniu w średnicy.  Oczekuję czystego dźwięku przy średnim poziomie głośności. 

Słucham wszystkiego poza Pop i Hip-hop. Lubię stary rock, metal, symphony metal, blues. Ważny jest czysty wokal i dobrze oddana gitara akustyczna. 

Z tego co pamiętam Indiana Line Tesi 6 często zgrywają się dobrze ze wzmacniaczami Rotela ale może forum jeszcze coś podpowie. 

Nie chce wydawać więcej niż 3000 jak nie muszę. 

Napisano

Cześć :) A co byś powiedział po prostu na ciekawsze kolumny podstawkowe? Spokojnie poradzą sobie na 17 m2, a zagrają jakościowo lepiej niż podłogówki w tym samym budżecie :) Na pewno posłuchałbym KEF Q3 Meta. Fajne, zagęszczone nieco kolumny, z wypchniętym lekko środkiem. Nieco jaśniejsze będą Triangle Borea BR04, a między nimi znajdą się Polki R200. 

Z podłogówek patrzyłbym na Pylony Pearl 25 oraz Polk Audio ES55. 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy :)