mexyk Napisano wczoraj o 16:33 Napisano wczoraj o 16:33 (edytowany) Drodzy Forumowicze, Proszę Was o wskazówkę. Szukałem niedrogiego wzmacniacza poniżej 2 tys. i zakupiłem właśnie Marantz PM8003, potrzebuję do niego dokupić urządzenie, które pozwoli mi na: 1) Automatyczne włączenie wzmacniacza w momencie, kiedy włączy się TV 2) Obsługę wzmacniacza z pilota do TV 3) Odtwarzanie muzyki lecącej na Youtube w TV 4) Odtwarzanie muzyki ze smartfonu lecącej na Youtube 5) Wzmacniacz nie ma wyjścia na subwoofer, nie chcę samemu nic lutować, ani kupować jakichś potworków DYI, więc może za pośrednictwem tego urządzenia można by korzystać z systemu 2.1? 6) Gdyby urządzenie miało jakąś aplikację, za pomocą której można być odtwarzać pliki znajdujące się na zewnętrznym serwerze NAS, byłby to dodatkowy atut. Co by to mogło być i czy takie urządzenie w ogóle istnieje? Proszę tylko nie piszcie, że trzeba było kupić PM7000n albo nowszy Sprzęt jaki posiadam poza wspomnianym wzmacniaczem to: - subwoofer Velodyne SPL Ultra-1200, - głośniki Fyne F502 - TV Sony 65XH9505 (ma wyjścia HDMI w tym eARC, ethernet, optyczne, chromecast, USB). Edytowano wczoraj o 16:36 przez mexyk Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 18:38 Napisano wczoraj o 18:38 (edytowany) https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2024.html Część Twoich "petycji" spełnia. A subwoofer możesz podpiąć pod wyjście pre out we wzmacniaczu. Edytowano wczoraj o 18:38 przez KrólKiczu 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 20:21 Napisano wczoraj o 20:21 Mam i szczerze polecam . Tutaj także jest wyjście sub Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 46 minut temu, maciek72 napisał: Tutaj także jest wyjście sub Tak, ale z tego co kojarzę, podłączając subwoofer pod bluesounda, głośnością musimy sterować właśnie w streamerze. Odpisz, cytując
mexyk Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 14 godzin temu, KrólKiczu napisał: https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-2024.html Część Twoich "petycji" spełnia. A subwoofer możesz podpiąć pod wyjście pre out we wzmacniaczu. Dzięki za wskazówkę, przeczytałem opisy na kilku stronach i niestety nie wywnioskowałem z nich, które punkty z mojego początkowego wywodu to urządzenie spełnia. Możesz podpowiedzieć? I przy okazji, czy tego typu urządzenia posłużą kilka/kilkanaście lat, czy zaraz okaże się jak w smartfonach, że brak aktualizacji i nagle przestanie działać prosta funkcja? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Po kolei: Ad 1) nie wiem czy jakiekolwiek urządzenie "sprawi", że Twój wzmacniacz włączy się po uruchomieniu TV. Ad 2) Tu też śmiem wątpić. Co prawda pilot od mojego Marantza działał ze starszą plazmą ale czy odwrotnie - nie wiem. Ad 3) Jeśli połączysz to przez HDMI w bluesoundzie a bluesounda podejmiesz pod wzmacniacz, to jak najbardziej. Ad 4) Tutaj też nie powinno być problemu. Nie korzystam co prawda z bluetooth w bluesoundzie ale zapewne to urządzenie i z tym sobie poradzi 🙂 Ad 5) Tu masz 2 opcje. Subwoofer podpinasz pod bluesounda i sterujesz na nim głośnością. Albo podpinasz go pod wejście pre out w marantzu. Ja wybrałbym drugą opcję Ad 6) Z tym zagadnieniem bluesound też powinien sobie poradzić. Jeśli zaś chodzi o samego bluesounda - używam od kilku lat i nie narzekam. Apka stabilna, aktualizacje robione reguralarnie. Co prawda teraz weszły Wiimy i Eversolo ale ja ich niestety nie znam. Aha, te nowsze od mojego bluesound, mają tę zaletę, że posiadają fajne equalizery cyfrowe. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu I możliwości zainstalowania Dirac 2 Odpisz, cytując
burz Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Ad 2 - pilot uniwersalny, np. Logitech Harmony, polecam model Elite. Odpisz, cytując
Recommended Posts