pairtick Napisano Czwartek o 17:54 Napisano Czwartek o 17:54 47 minut temu, Chmarski napisał: a tu sobie mogą "oddychać" Mało osób zdaje sobie sprawę, jak ważna jest przestrzeń po bokach kolumn - definiowana przez prawa fizyki. 3 minuty temu, Adamkad napisał: W sumie jak zrobię przemeblowanie to wysokość kolumn też mnie nie ogranicza więc mogą też być wyższe niż te 103cm. Myślałem nad Klipsch RP-8000F II oraz Marantz Model 60n A możesz je przedstawić na ścianę po lewej? Moim zdaniem, w tej chwili, jeszcze nie zajmuj się jakimś konkretnym sprzętem. Bo to ustawienie zdefiniuje czy unikniesz problemów. I pamiętaj, że im masz więcej problemów, tym więcej na Tobie zarobią. Odpisz, cytując
Adamkad Napisano Czwartek o 18:05 Autor Napisano Czwartek o 18:05 8 minut temu, pairtick napisał: Mało osób zdaje sobie sprawę, jak ważna jest przestrzeń po bokach kolumn - definiowana przez prawa fizyki. A możesz je przedstawić na ścianę po lewej? Moim zdaniem, w tej chwili, jeszcze nie zajmuj się jakimś konkretnym sprzętem. Bo to ustawienie zdefiniuje czy unikniesz problemów. I pamiętaj, że im masz więcej problemów, tym więcej na Tobie zarobią. Lewa strona wyjście na taras na prawo wykusz i potem otwarta kuchnia. Więc jedynie ta ściana. Mam do dyspozycji 3m . Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 18:17 Napisano Czwartek o 18:17 11 minut temu, Adamkad napisał: Lewa strona wyjście na taras na prawo wykusz i potem otwarta kuchnia. Więc jedynie ta ściana. Mam do dyspozycji 3m . Daj zdjęcie, może być na PW Odpisz, cytując
Adamkad Napisano Czwartek o 18:37 Autor Napisano Czwartek o 18:37 Szafki idą do wymiany to nie ma co na nie patrzeć. Jedynie telewizor zostaje w danym miejscu i wysokości. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Czwartek o 18:58 Napisano Czwartek o 18:58 @Adamkad Fajne zdjęcie. Tym że kolumny mogłyby stanąć na ścianie po lewej, zupełnie bym się nie przejmował. Masz plan od góry z wymiarami? Odpisz, cytując
Adamkad Napisano Czwartek o 19:27 Autor Napisano Czwartek o 19:27 27 minut temu, pairtick napisał: @Adamkad Fajne zdjęcie. Tym że kolumny mogłyby stanąć na ścianie po lewej, zupełnie bym się nie przejmował. Masz plan od góry z wymiarami? Tam gdzie drzwi jest napisane to są zawsze zamknięte. Reszta to po prostu przejście do kolejnego pomieszczenia bez drzwi. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 13:02 Napisano wczoraj o 13:02 O kurde. Wygląda na to, że z poważnym audio musisz poczekać aż dzieci dorosną i wtedy zaanektujesz pokój. Odpisz, cytując
Adamkad Napisano wczoraj o 13:38 Autor Napisano wczoraj o 13:38 35 minut temu, pairtick napisał: O kurde. Wygląda na to, że z poważnym audio musisz poczekać aż dzieci dorosną i wtedy zaanektujesz pokój. Aż tak źle będą brzmieć kolumny przy sounbarze ? Może jakiś lepszy wtedy soundbar z mocniejsza tubą Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 14:15 Napisano wczoraj o 14:15 27 minut temu, Adamkad napisał: Aż tak źle będą brzmieć kolumny przy sounbarze ? Może jakiś lepszy wtedy soundbar z mocniejsza tubą Dla kolegi @pairticka poważne audio to Tannoye i dom, ze ścianami wypchanymi wełną, więc tą opinią się nie przejmuj. Ale ... rzeczywiście układ pokoju nie sprzyja jakoś szczególnie ulokowaniu w nim systemu stereo. Zanim podejmiesz ostateczną decyzję, warto coś przetestować. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 16:58 Napisano wczoraj o 16:58 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Ale ... rzeczywiście układ pokoju nie sprzyja jakoś szczególnie ulokowaniu w nim systemu stereo. Ponieważ jest to klasyczny living room, a nie pokój do stereo. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu Dnia 11.12.2025 o 18:48, pairtick napisał: Odnoszę nieodparte wrażenie, iż już widziałem podobny Plattenspieler 😉 To wlasna produkcja z lat 80'tych. Odpisz, cytując
Recommended Posts