Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć. U mnie Heco Aurora 700 grały z Yamahą RN602 w pokoju około 24m^2. Yamahha jest dość szczegółowa w graniu i Heco tę ostrość łagodzi. Dawały radę przy cichym słuchaniu jak i odkręcone nie na maxa ale głośno bez ruszania laudnesa czy korekty tonalnej. Dźwięk nie meczył, i jak dla mnie, był odpowiednio szczegółowy. Muzyki słucham różnej od klasyki elektroniki, metalu czy też blusa. Wziąłbym Yamahę RN 800A, a jak HDMI potrzebujesz to RN1000A. No i masz wszystko w jednym. Dobry wzmacniacz, streamer, preamp gramofonowy i klasyczne radio FM.

Edytowano przez WaldekA
Napisano

Cześć, a jaki wzmacniacz miałeś wcześniej? :)

Ogółem do Heco opcji jest wiele. Sprawdziłbym opcje outletowe na pewno ;) Denon PMA-900HNE przykładowo jako cieplejsze rozwiązanie, Audiolab 6000A MKII jako bardziej neutralne, a do niego np. WiiM Mini. Podobnie przy Rega Brio MK7, choć tu granie jest między nimi :) Omawiamy ją szerzej w filmie:

Wszystkie opcje mamy w salonie do sprawdzenia, w razie czego zapraszam :) 

Napisano

Nie wiem czy te wzmacniacze nie będa za ciepłe do Aurory. 

Audiolab, Rega i Denon dadzą zmiękczenie dołu, którego nie wszyscy chcą dodawać. Ale jeśli chcesz to ten kierunek.

Jesli chcesz jednak poprawić prezycję to do tych kolumn polował bym na Cambridge AXR 100, dołozyc do CXA, Yamaha AS701 albo Xindak 06

Jako streamer to juz zalezy. Albo Wiim pro + albo z wyświetlaczem Ultra. 

Napisano
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Audiolab, Rega i Denon dadzą zmiękczenie dołu, którego nie wszyscy chcą dodawać. Ale jeśli chcesz to ten kierunek.

6000A MKII i Rega Brio MK7 takie ciepłe nie są :) 

Ale AXR100 jako opcja po całkiem przeciwnej stronie grania do takiego Denona też oczywiście warty jest sprawdzenia ;)