Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@Arek_Gd Nie testowałem Spotify Connect bo nie chciało mi się specjalnie pobierać apki i zakładać konta. Tu jest tylko pytanie czy odtwarza już Spotify lossless? Co do zasilacza to wczoraj kupiłem LHY Audio LPS 50. Jutro będzie 🙂

7 minut temu, bartleby napisał:

czy DR70 włącza się sam jak dostanie sygnał po usb, czy musisz go włączać?

Kurde nie testowałem tego bo zawsze najpierw włączam wzmacniacz i dac/streamer a dopiero później odpalałem TIDAL z laptopa. 

Napisano
4 minuty temu, Artur Charicki napisał:

Kurde nie testowałem tego bo zawsze najpierw włączam wzmacniacz i dac/streamer a dopiero później odpalałem TIDAL z laptopa. 

Będę wdzięczny jeśli sprawdzisz - to jest dla mnie istotne. 

Napisano
59 minut temu, Arek_Gd napisał:

Bo gdzieś czytałem że nie ma wsparcia 1:1 jak np. w wimmach. 

WiiM ma Spotify Lossless.

58 minut temu, bartleby napisał:

@Artur Charicki czy DR70 włącza się sam jak dostanie sygnał po usb, czy musisz go włączać?

Nie, stan włączony lub wyłączony.

Napisano
8 minut temu, tmnich napisał:

Zawsze możesz wykorzystać triggery, tylko musić dokupić moduł do DR70.

Oczywiście poradzą sobie (jeśli go kupię). Miałem jakiś czas temu Eversolo z8 i pięknie sam się włączał i wyłączał - liczyłem, że tu też tak będzie. Swoją drogą działanie z triggerem komplikuje się jeśli dokupi się zasilacz liniowy.

Napisano
1 godzinę temu, Artur Charicki napisał:

zawsze najpierw włączam wzmacniacz i dac/streamer a dopiero później odpalałem TIDAL z laptopa. 

Jedna ze starych zasad audio mówi że w pierwszej kolejności włącza się źródła a wzmacniacz na samym końcu i sytuacja ma się odwrotnie przy wyłączaniu sprzętu ...😁