Łukasz kropkacompl Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Witam Państwa. Zastanawiam się nad kupnem ( dla wielu z Was budżetowego ) kina domowego w cenie do 6 tysięcy lub soundbara w cenie do 4 tys z Dolby Atmos. Wiem różnica cenowa jest ,ale wychodzę z założenia ,że jak nie będzie to kino to po co przepłacać. Wybór wstępnie padł na Yamaha RX-A2A + zestaw ULTIMA 20 Surround 5.1.2 ( na ich stronie jest gotowy zestaw ultima-20-surround-yamaha-rx-a2a-dla-dolby-atmos ) Jednak mam wątpliwości czy mój salon pozwoli na dobre rozmieszczenie tego zestawu i czy ma sens pchać się w to czy lepiej wziąć soundbar z opcją dolby ? Poniżej przedstawiam "szkic" salonu i odległości. Czerwone gwiazdki to miejsca rozmieszczenia kolumn, żółte to sufitowe a czarne to subwoofer. Wysokość pomieszczenia to 280cm. Co do soundbara przyznam ,że nie mam tu nic konkretnego na myśli. Żonie podoba się taki zestaw ( Samsung-hw-s801d + Samsung-music-frame-hw-ls60d ) Będę wdzięczny za jakieś nakierowanie lub poradę czy kino to dobry wybór czy przy tym układzie dźwięk "pójdzie" w świat i nic nie uzyskam. Ewentualnie propozycje jakiego soundbara jak by kino miało odpaść. Pozdrawiam P.s. Wesołych, radosnych i szczęśliwego nowego roku Wszystkim życzę. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu +1 dla kina. Jakbyś jeszcze pokombinował jak lepiej rozstawić LCR to byłoby prawie książkowo (jest ciut za wąsko i niesymetrycznie). Odpisz, cytując
Łukasz kropkacompl Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Problem jest z tym ,że tak jak widać to na obrazku po prawej stronie mam kominek więc szerzej się nie da a rogówka z tyłu jest o 80cm szersza. Owszem mogę dać tył tak jak przód ale jak ktoś usiądzie po prawej to będzie po za dźwiękiem. I zastanawiam się czy jak rogówka będzie tuż przy ścianie i głośniki na ścianie na wysokości głowy to będzie to dobry pomysł. Dodam ,że front i centralny będzie o jakieś z 30cm niżej na półce RTV. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Pytanie ile osób zazwyczaj ogląda. W kominku też nie palisz non stop, możesz rozwazyc prawa kolumnę na jakimś standzie. Odpisz, cytując
Recommended Posts