MCHammer2022 Napisano 4 stycznia Napisano 4 stycznia (edytowany) 9 minut temu, Rycerz napisał: Pan Sprzedawca zachęcił do zamiany wzmacniacza na Yamahe 🥱 Jeżeli przyjmą w rozliczeniu twojego Denona po jakiejś rozsądnej cenie to czemu nie? W końcu twój Denon jest nowy na gwarancji, nieużywany, stan sklepowy. Powinni wobec ciebie ten gest wykonać, w końcu jesteś ich klientem. Edytowano 4 stycznia przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 5 stycznia Autor Napisano 5 stycznia Dnia 4.01.2026 o 14:28, MCHammer2022 napisał: Jeżeli przyjmą w rozliczeniu twojego Denona po jakiejś rozsądnej cenie to czemu nie? W końcu twój Denon jest nowy na gwarancji, nieużywany, stan sklepowy. Powinni wobec ciebie ten gest wykonać, w końcu jesteś ich klientem. Mieliśmy prawo do zwrotu bez podania przyczyny. Teraz czekamy na kolumny i wzmacniacz. Jak już wszystko się pojawi na pewno napiszę. Zostały mi tylko do kupienia kable. Słyszałem, że to drobiazg 😬 1 Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 11 stycznia Autor Napisano 11 stycznia Nadal czekam na kolumny. Warunki atmosferyczne blokują transport. Taka gadka ze sklepu. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 11 stycznia Napisano 11 stycznia 1 minutę temu, Rycerz napisał: Warunki atmosferyczne blokują transport. Taka gadka ze sklepu. I tak i nie to zależy od wielu czynników nie tylko pogoda. Może nie mają na stanie i dopiero produkują dla Ciebie. @Rycerz ile już czekasz na kolumny? Odpisz, cytując
Rycerz Napisano Niedziela o 20:18 Autor Napisano Niedziela o 20:18 Kolumny mialy być w piątek. Niestety punktualność, dotrzymywanie terminów to ważna sprawa, która albo wzbudza zaufanie i chęć dalszej współpracy albo dyskwalifikuje. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano Niedziela o 20:38 Napisano Niedziela o 20:38 Dotrzymanie umowy powinno być wypełnione. Do mnie CD szedł 3 dni trochę długo ale po drodze było Święto 3 Króli więc i tak dobrze jak na warunki atmosferyczne obecnie panujące. Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano Poniedziałek o 07:53 Napisano Poniedziałek o 07:53 19 godzin temu, Rycerz napisał: Nadal czekam na kolumny. Warunki atmosferyczne blokują transport. Taka gadka ze sklepu. Napisz im, że jeżeli nie dostaniesz kolumn w ciągu 7 dni to oczekujesz 20% rabatu a jeżeli go nie dostaniesz to odstępujesz od umowy. Wtedy się sprężą. 😀 Odpisz, cytując
Misio38 Napisano Poniedziałek o 15:41 Napisano Poniedziałek o 15:41 (edytowany) Dnia 1.01.2026 o 09:52, MCHammer2022 napisał: Zakładam, że Denon PMA600NE gra na podobnym poziomie co PMA720AE. Raczej 500-520AE Edytowano Poniedziałek o 15:43 przez Misio38 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano Środa o 17:44 Napisano Środa o 17:44 @Rycerz i jak kolumny dojechały? 1 Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Kolumny miały być w piątek, nie dotarły, byl lekki poślizg. Na szczęście w poniedziałek odebrałem je ze sklepu 👍 To nie koniec poślizgu. Yamaha s701 miala być w ubiegłą sobotę. Nie dotarła. Ciągle przesuwany termin jutro, pojutrze.. I minęły dwa tygodnie. Dlstego zniecierpliwiony zamówiłem w środę R-N600A. Sprzedawca powiedział, bedzie u pana jutro w domu. I niesamowite, w czwartek odebrałem przesyłkę. Dziś piątek. Leci Amy Winehouse: Back to Black Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu @Rycerz trochę mnie martwią wymiary pokoju,z tego ,co podałeś, to rasowy kwadrat. Jak już sprzęt dojedzie i wszystko dopniesz ,skrobnij parę słów jak ci zestaw gra. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu @Rycerz a wrzucisz zdjęcia jak to sobie ustawiłeś? 23 minuty temu, Rycerz napisał: Kolumny miały być w piątek, nie dotarły, byl lekki poślizg. Na szczęście w poniedziałek odebrałem je ze sklepu 👍 Tutaj na plus paczki odebrane to dobrze 👍 25 minut temu, Rycerz napisał: To nie koniec poślizgu. Yamaha s701 miala być w ubiegłą sobotę. Nie dotarła. Ciągle przesuwany termin jutro, pojutrze.. I minęły dwa tygodnie. Ja bym już po tygodniu zrezygnował cierpliwy jesteś! 26 minut temu, Rycerz napisał: Dlstego zniecierpliwiony zamówiłem w środę R-N600A. Sprzedawca powiedział, bedzie u pana jutro w domu. I niesamowite, w czwartek odebrałem przesyłkę. Dobry ruch wzmacniacz kupiony i gra to najważniejsze. 27 minut temu, Rycerz napisał: Dziś piątek. Leci Amy Winehouse: Back to Black Jak wrażenia pochwal się 😉 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dawaj, dawaj opisz pierwsze wrazenia. 14 godzin temu, Nowy75 napisał: rasowy kwadrat taa tutaj moga byc problemy Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 16 godzin temu, RLC2 napisał: Jak wrażenia No właśnie, tym bardziej, że dźwiękowo A-S701 stoi o klasę wyżej niż R-N600A. Ja bym wybrał A-S701. Edytowano 2 godziny temu przez MCHammer2022 Odpisz, cytując
Rycerz Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Sprzęt nie stoi jeszcze na swoim miejscu. To jeszcze trochę potrwa. Po prostu chcielismy zobaczyć czy wszystko działa. Żeby było ciekawiej wlasnie odebralem przesyłkę. To paczka, która miala być dwa tygodnie temu. Z Yamaha s501. 16 godzin temu, RLC2 napisał: @Rycerz Jak wrażenia pochwal się 😉 Na razie brzmi jak wyciągnięty prosto z pudełka. 23 minuty temu, MCHammer2022 napisał: No właśnie, tym bardziej, że dźwiękowo A-S701 stoi o klasę wyżej niż R-N600A. Ja bym wybrał A-S701. To nie s701 tylko s501. Mój błąd. 17 godzin temu, Nowy75 napisał: @Rycerz trochę mnie martwią wymiary pokoju,z tego ,co podałeś, to rasowy kwadrat. Dlaczego to jest problem? 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 17 minut temu, Rycerz napisał: Dlaczego to jest problem? W sumie to nie wiem, ale tak słyszałem;p Odpisz, cytując
MCHammer2022 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 22 minuty temu, Rycerz napisał: Na razie brzmi jak wyciągnięty prosto z pudełka. Twoje Elac i Yamaha potrzebują do 100 godzin pracy ("wygrzewania") aż zaprezentują pełnię swoich możliwości. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 17 godzin temu, Nowy75 napisał: trochę mnie martwią wymiary pokoju,z tego ,co podałeś, to rasowy kwadrat. Jeżeli byłby to pokój tylko do odsłuchów czyli jaskinia audio to może być problemem ale jeżeli sprzęt stoi w pokoju codziennego użytku. Zwyczajnie ustawić go na szerszej ścianie zachować trójkąt równoboczny i powinno być przyzwoicie 😉 https://freeoutsound.com/jakie-proporcje-i-wymiary-pokoju-odsluchowego,5799,291 47 minut temu, MCHammer2022 napisał: Ja bym wybrał A-S701. Też o tym wzmacniaczy mocno mydłem i rozważałem zakup ale... Wybrałem Cyrus One HD i jestem zadowolony jak na razie 😁😎 Edytowano 2 godziny temu przez RLC2 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jakieś chochliki się wdały sorry 🙂 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 54 minuty temu, Rycerz napisał: Dlaczego to jest problem? Czy jest, to zobaczymy jak posłuchasz sprzętu 😁. A poważnie to chodzi o zagadnienia związane z akustyką pomieszczenia,np.w pokojach na planie kwadratu są lepsze warunki do wzbudzania się/ dudnienia/ basów. Kolego @Rycerz będziesz trochę forumowych królikiem doświadczalnym😁 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Aha i przepraszam jeśli Cię wystraszyłem lub zmartwiłem -nie miałem takiego zamiaru. Mój sprzęt po zakupie grał najpierw źle,po zakupie standów znacznie lepiej,ale dziwnie. A teraz gra- jak dla mnie- świetnie. I wszystko to się zmieniało tylko przez jeżdżenie kolumnami po salonie- akustyka właśnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts