Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć.

Czy te dwa urządzenia roznia się tylko dirackiem?

Posiadam minidsp 2x4 hd ,ale chciałbym wersję z dirackiem .

Wyczytałem że jest możliwość dokupienia licencji,ale czy wtedy sprzęt zmieni się w minidsp ddrc 24 czy będzie w czyms mu ustępował?

Napisano
50 minut temu, Sundin997 napisał:

ale czy wtedy sprzęt zmieni się w minidsp ddrc 24 czy będzie w czyms mu ustępował?

Dojdzie wyłącznie Dirac Live. Wszystkie funkcje ustawiania manualnego zwrotnicy , filtrów pozostaną niezmienne.

Napisano (edytowany)

Do obu wersji potrzebny jest też mikrofon pomiarowy Umik.Wersja z Dirac jest" łatwiejsza "w pomiarach i ich  automtyzacji.W wersji z dirac ,po przeprowadzeniu pomiarów ,ustawiasz krzywą na zadany krztałt i dirac ją tak ustawia.

Przy wersji 4hd trzeba ogarniać Rew aby wprowadzić korekcjẹ.

Dodatkowo zdarzają siẹ wersje z pilotem IR.Na pilocie masz 4 przyciski PRESET(pozwala zapamiẹtać 4 różne ustawienia) ,Dirac On /Off,przełączanie miẹdzy wejściami(Analog ,USB,Tos Link ) oraz Master Volume czyli ciszej/głośniej.Dodatkowy Bonus jest jeszcze taki,że wersja DDRC24 to dwa w jednym.Bo prócz  tej z Dirac ,można uruchomić zwykłe miniDSP 4 HD.

I żeby nie było...

To nie czat GPT  sam to napisałem...

Ale pewnie Ty już to wiesz 😁

Idẹ spać🙃 

Edytowano przez Gmow1977
Napisano
13 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Do obu wersji potrzebny jest też mikrofon pomiarowy Umik.Wersja z Dirac jest" łatwiejsza "w pomiarach i ich  automtyzacji.W wersji z dirac ,po przeprowadzeniu pomiarów ,ustawiasz krzywą na zadany krztałt i dirac ją tak ustawia.

Przy wersji 4hd trzeba ogarniać Rew aby wprowadzić korekcjẹ.

Dodatkowo zdarzają siẹ wersje z pilotem IR.Na pilocie masz 4 przyciski PRESET(pozwala zapamiẹtać 4 różne ustawienia) ,Dirac On /Off,przełączanie miẹdzy wejściami(Analog ,USB,Tos Link ) oraz Master Volume czyli ciszej/głośniej.Dodatkowy Bonus jest jeszcze taki,że wersja DDRC24 to dwa w jednym.Bo prócz  tej z Dirac ,można uruchomić zwykłe miniDSP 4 HD.

I żeby nie było...

To nie czat GPT  sam to napisałem...

Ale pewnie Ty już to wiesz 😁

Idẹ spać🙃 

Już opanowałem.

W panelu sterowania minidsp,na samym dole była opcja upgarde to ddrc24

Kliknąłem zapłaciłem 199 zielonych i jest ddrc.

Poprostu myślałem że mogą się,czymś jeszcze różnic oprócz softu.