RaAr Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Witam wszystkich. Prosiłbym o pomoc w wyborze kolumn do pokoju ok. 18m.. Słuchana będzie muzyka / filmy 50/50. Zależy mi na czystym przejrzystym dźwięku stereo. .Wybór padł na Tesi 661, Tesi 5 lub Pylon Pearl 27. Kolumny będą zasilane amplitunerem Yamaha RXV 1065. Odległość między kolumnami a fotelem to ok. 3m, i tu zastanawiam się jeszcze czy na takiej małej odległości nie pomyśleć nad monitorami. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Trzy metry to też nie tak mało, ale na 18m2 możesz pójść zarówno w podłogówki, jak i podstawki - zależnie od akustyki i preferencji. Miałeś okazję posłuchać którychś z tych kolumn? Odpisz, cytując
RaAr Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Niestety nie, ale przeglądając forum te konkretnie modele spełniały w opisach moje oczekiwania i mieściły się w moim budżecie. Chciałem na początku usłyszeć kilka opinii chociaż co do wyboru kolumn podstawka czy podłogowe. Nie ukrywam że podłogowe bardzo mi się podobają i idealnie wpasowały by się pomiędzy stolik pod TV. Nie wiem tylko czy z takimi kolumnami poradzi sobie amplituner, zwłaszcza że wg. danych producenta wydajność przy 4 ohm zamiast wzrastać maleje. Odnośnie akustyki na przeciw kolumn stoi regał z książkami, a na ścianach wiszą obrazy. Odpisz, cytując
Recommended Posts