Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam 

Wcześniej pisałem że posiadam zestaw głośników   Front Klipsch R28F + Klipsch Icon  R 25 C - centralny.  Podłączyłem pod  amplituner Arcam  Avr360 .  Amplituner  wielokanałowy swoim czasie produkcji był wysoko w rankingach lecz czas uplywa. Co mógł bym zakupić aby wydobyć wszystko co naj z tych kolumn. Oczywiście nie  za miliony. 

Coś używanego ale godnego polecenia.

Dziękuję 

20251227_165532.jpg

20251228_113012.jpg

Napisano

Też mam od dekady ten ampli. Półtora roku temu miałem ten sam dylemat i ostatecznie kupiłem Arcam AVR5. Od ładnych paru lat mam i tak dodatkowy wzmacniacz stereo. Do twojego AVR 360 wystarczy dołożyć jakiś streamer I będzie super. Zakładam że używasz tylko 5 głośników. Proponuję tobie skorzystać z trybu bi-amp. Wystarczy skonfigurować w menu dodatkowe końcówki i usunąć zwory podwójnych terminali w głośnikach. Oczywiście potrzeba drugiej pary kabli głośnikowych bądź zestawu przewodów właśnie pod bi-amp. Wiele lat temu napędzałem tak Avance Dana 670AV. Różnica pomiędzy zwykłym trybem a bi-amp była naprawdę spora. Polecam. Do tego połączenia używałem głośnikowych Supra Rondo 4x4mm2. Spróbuj bo warto. Wg.  mnie jak chcesz coś nowszego to tylko Arcam lub Anthem.