Skocz do zawartości

Klipsch the fives czy Triangle Borea br03 connect, a może coś innego

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry. Przeglądam forum od jakiegoś czasu i w dostępnych tematach znalazłem sporo informacji, które przybliżyły mnie do  zakupu. Chciałbym zapytać czy ktoś z Was miał może możliwość bezpośrednio porównać te dwa  wspomniane przeze mnie zestawy? Szukam czegoś do pokoju 20m2 co zagra w miarę równomiernie w zakresie wysokich, średnich i niskich tonów, ale zarazem wyraźnie. Miałem okazję sprawdzić argon audio fenris a5, ale tam brakowało niskich tonów. Muzyka będzie streamowana ze Spotify premium najprawdopodobniej przez Audio pro link one. Gatunki muzyki naprawdę różne. 

Ewentualnie rozważam jeszcze wiim amp ultra i do tego używane kolumny, tak żeby zmieścić się w budżecie jak za powyższe zestawy aktywne. Myślicie, że warto iść w tym kierunku? Może ktoś miał podobne rozterki i  coś podpowie 🙂

Edytowano przez PawełP.
  • PawełP. changed the title to Klipsch the fives czy Triangle Borea br03 connect, a może coś innego
Napisano

Cześć :)

Najlepiej byłoby odsłuchać każdej z tych opcji, bo to całkiem różne brzmienia. Bardziej równe będą Triangle, ale sprawdziłbym jeszcze na pewno KEF Coda W :) Bardzo fajne, aktywne kolumny. Omawiamy je bliżej tutaj: 

Ogółem Klipsch to dynamiczne granie, nieco koncertowe, z zaznaczonym basem i wysokimi tonami. Triangle są lekko jaśniejsze, a więc mają mniej basu. 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy :) 

Napisano

Odsłuch podstawa. Wziąłem od Was Klipsche z alle... zobaczę jak wypadną u mnie. Wcześniej miałem okazję posłuchać u znajomego the nines, które mogłem odkupić za dobrą cenę. Jak dla mnie zagrało to poprawnie, ale nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jakiego się spodziewałem. I chyba jednak do mojego metrażu byłyby za duże.