PawełP. Napisano 7 stycznia Napisano 7 stycznia (edytowany) Dzień dobry. Przeglądam forum od jakiegoś czasu i w dostępnych tematach znalazłem sporo informacji, które przybliżyły mnie do zakupu. Chciałbym zapytać czy ktoś z Was miał może możliwość bezpośrednio porównać te dwa wspomniane przeze mnie zestawy? Szukam czegoś do pokoju 20m2 co zagra w miarę równomiernie w zakresie wysokich, średnich i niskich tonów, ale zarazem wyraźnie. Miałem okazję sprawdzić argon audio fenris a5, ale tam brakowało niskich tonów. Muzyka będzie streamowana ze Spotify premium najprawdopodobniej przez Audio pro link one. Gatunki muzyki naprawdę różne. Ewentualnie rozważam jeszcze wiim amp ultra i do tego używane kolumny, tak żeby zmieścić się w budżecie jak za powyższe zestawy aktywne. Myślicie, że warto iść w tym kierunku? Może ktoś miał podobne rozterki i coś podpowie 🙂 Edytowano 7 stycznia przez PawełP. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 stycznia Napisano 7 stycznia Cześć Najlepiej byłoby odsłuchać każdej z tych opcji, bo to całkiem różne brzmienia. Bardziej równe będą Triangle, ale sprawdziłbym jeszcze na pewno KEF Coda W Bardzo fajne, aktywne kolumny. Omawiamy je bliżej tutaj: Ogółem Klipsch to dynamiczne granie, nieco koncertowe, z zaznaczonym basem i wysokimi tonami. Triangle są lekko jaśniejsze, a więc mają mniej basu. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy Odpisz, cytując
PawełP. Napisano 8 stycznia Autor Napisano 8 stycznia Odsłuch podstawa. Wziąłem od Was Klipsche z alle... zobaczę jak wypadną u mnie. Wcześniej miałem okazję posłuchać u znajomego the nines, które mogłem odkupić za dobrą cenę. Jak dla mnie zagrało to poprawnie, ale nie zrobiły na mnie takiego wrażenia jakiego się spodziewałem. I chyba jednak do mojego metrażu byłyby za duże. Odpisz, cytując
PawełP. Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Jestem po odsłuchach obu zestawów. Może ktoś ma albo będzie miał podobne dylemat więc opiszę krótko moje spostrzeżenia, ale jednocześnie poproszę o naprowadzenie. Klipsch the fives, robią dobre pierwsze wrażenie. Jak na swój rozmiar to faktycznie zaskakująco dużo basu. Ale im dłużej słuchałem tym bardziej czegoś mi brakowało. Dźwięk jak dla mnie wydawał się na dłuższą metę nudny, mało angażujący. Bas coraz częściej przeszkadzał sprawiając że całość brzmiała jak spod wody. Całość jakby bardzo skupiona w jednym miejscu przed słuchaczem. Próbowałem z różnym ustawieniem kolumn i korektora, ale nie byłem w stanie uzyskać dźwięku, który byłby dla mnie satysfakcjonujący, niektóre ulubione utwory wręcz zaczęły mnie drażnić. Bardzo fajna aplikacja do obsługi tych głośników. Mam wrażenie że dość mocną szumią. Triangle borea br03 connect, to jak grają bardzo mi się spodobało, dużo bardziej niż Klipsch. Jak dla mnie dźwięk znacznie lepszy jakościowo, bardziej angażujący, grają szerzej tworząc lepszą scenę. Faktycznie słabsze pod kątem basu, zwłaszcza przy domyślnych ustawieniach. Funkcja boost wg mnie tragiczna, ale po lekkiej zabawie kolektorem robi się całkiem przyjemnie. Czasami jednak brakuje niskich tonów. Dołączony pilot wygląda jak zabawka, trochę słabo jak na sprzęt w tej cenie. Brak aplikacji lub fizycznego wskaźnika, na którym możnaby zobaczyć ustawienia korertora. Jak dla mnie znacznie mniejsze szumy niż w Klipsch. Czasami potrafią się zawiesić i reagować z opóźnieniem. Nie zawsze, ale regularnie generują nieprzyjemny trzask w pierwszej sekundzie odtwarzania, zwłaszcza przez bluetooth. Wybierając z tych dwóch wziąłbym triangle mimo pewnych niedociągnięć. Ale nadal rozważam też kolumny pasywne. Czy możecie polecić mi jakieś kolumny podstawkowe do wspomnianego na wstępie wiim amp ultra, które będą grać podobnie do triangli, ale z wyraźniejszym basem? Czy pasywne borea br03 lub br04 z tym wiimem są w stanie zejść niżej? Jak najbardziej biorę pod uwagę kolumny używane, ale takie, które wciąż występują na rynku pierwotnym, żeby była możliwość wcześniejszego odsłuchania. Budżet na 2 sztuki ok 2000. Trochę się jednak rozpisałem, ale nie chcę krążyć po omacku i mam nadzieję, że naprowadzicie na jakieś dobre tropy. Odpisz, cytując
Sipo Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 11 minut temu, PawełP. napisał: z wyraźniejszym basem? Chcesz mieć bas w 20m2 i zamiarujesz kupić male monitorki? Nie widzę tego. Albo dokupisz za jakiś czas sub-a, albo od razu wybierz cos większego. Np. Klipsch RP600, jak znajdziesz używane. 17 minut temu, PawełP. napisał: Budżet na 2 sztuki ok 2000. To na same kolumny, czy kolumny + wzmacniacz? Odpisz, cytując
Recommended Posts