Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Zbieram się do zakupu pierwszego zestawu stereo ze stemmingiem  

90/10 muzyka/film

salon 34m połączony z kuchnią 11

Frak Sinatra, jazz, pop, muzyka filmowa czasem klasyczna

Mile widziane HDMI ARC (ale nie za cenę ponad 2k w wypadku Yamahy)

kilka dni temu słuchałem Yamaha R-N1000A + Bowers and Wilkins 603 S3

Wrażenia bardzo zadowalające

Zastanawiałem się nad Marantz 60N + Dynaudio Emit 30 (bądź Yamaha +emit) ale nie znalazłem miejsca gdzie w okolicach WAW mógł bym odsłuchać

Teraz pytanie do ludzi “bardziej ogarniętych”

Czy w podobnej cenie co Yamaha R-N800A + Bowers and Wilkins 603 S3

Jest się nad czym zastanawiać?

Czy jest sens zamienić Bowers and Wilkins 603 S3 na Dynaudio Emit 30 i czy Yamaha nie będzie za słaba “mocowo” żeby to uciągnąć ewentualnie co innego brać pod uwagę?

W przyszłości rozważam dodanie suba ale decyzja jeszcze nie zapadła.

Zestaw pracować będzie przede wszystkim jako nagłośnienie ambientowe rzadko jeśli w ogóle typowy odsłuch.

Lubie miękki bas coś jak nagłośnienie w Tesli Juniper z subwooferem (tak wiem stereo to nie to samo - ale z uwagi na brak doświadczenia chciałem się “odnieść do czegoś”)

Szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu

Wielkie dzięki za pomoc

Napisano
14 godzin temu, user napisał:

Zastanawiałem się nad Marantz 60N + Dynaudio Emit 30 (bądź Yamaha +emit) ale nie znalazłem miejsca gdzie w okolicach WAW mógł bym odsłuchać

Całkowicie inne granie niż Yamaha + Bowers. Spokojniejszy, bardziej nasycony Marantz rysujący dźwięk grubszą kreską, do tego dużo ciemniejsze, gęściej grające kolumny. 

14 godzin temu, user napisał:

Jest się nad czym zastanawiać?

Opcji jest bardzo dużo :) Końcowo wszystko i tak będzie zależało od Twojego gustu, a więc warto sprawdzić właśnie powyższą opcję, ale i np. Audiolaba 7000A MKII z KEF Q7 Meta, Monitor Audio Silver, może Polkami Reserve. To takie wstępne, uniwersalne opcje, które potem można próbować doszlifować bardziej pod swój gust ;) W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy :) Mamy na miejscu ogrom sprzętu, a także grono doświadczonych doradców, którzy chętnie pomogą.