Kuba1234 Napisano wczoraj o 12:11 Napisano wczoraj o 12:11 Witam Chce złożyć swój pierwszy zestaw 3.1 z możliwością rozwinięcia do 5.1 w przyszłości. Na oku mam dwa zestawy Polk r200+Polk r300 + Maratz cinema 50 z subem sbs sb 1000 a drugi zestaw to Monitor Audio silver 100 7g + MA silver c250 ten sam sub i av. Pomóżcie mi w wyborze, albo polećcie coś innego w podobnym budżecie. Im wiecej czytam tym bardziej głupieje. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Hej W jakim okresie cenowym planujesz rozwój do 5.1? To moim zdaniem powinien być obowiązek jak najszybciej. Oba zestawy są ciekawe, Polki są równiejsze, całkiem żywo brzmiące, z dobrą przestrzenią, dobry centralny nawet. Monitor Audio Silver to z kolei większa precyzja, szybszy bas, ale i mocniej zaznaczona góra. Są mniej barwne od Polka. Wstępnie warto sprawdzić również Pylony z serii Diamond, bardzo fajne i cieplej grające kolumny z przyjemnym wokalem. Klasykami do kina z kolei są Klipsche oraz Focale. Warto byłoby jednak posłuchać kilku rozwiązań, by znaleźć brzmienie dla siebie W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, podziałamy i doradzimy A większość z tych opcji mamy na salonie do sprawdzenia. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cześć Q21 czy duża różnica jest pomiędzy centralnym r300 a r400? Zakładając że oba będą odcięte na 80 hz. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Dość spora, moim zdaniem warta dopłaty R400 jest czytelniejszy i ma przyjemniejszą barwę, gra nieco pełniej. 1 Odpisz, cytując
Kuba1234 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Ok trochę posłuchałem i pooglądałem, i bardzo spodobało mi się brzmienie Dali rubikore 2 do tego po czasie bym dokupił rubikore cinema. Będzie ten zestaw dobrze grałz tym wzmacniaczem ? Odpisz, cytując
Maykel Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Dość spora, moim zdaniem warta dopłaty R400 jest czytelniejszy i ma przyjemniejszą barwę, gra nieco pełniej. Ok. A czy przeskok pomiędzy r200 a r600 jest także warty dopłaty? Bo różnica w cenie dość duża. Miałoby to grać z Arcam avr 5. Użytkowanie kino/stereo 50/50. Odpisz, cytując
Recommended Posts