Kuba1234 Napisano Czwartek o 12:11 Napisano Czwartek o 12:11 Witam Chce złożyć swój pierwszy zestaw 3.1 z możliwością rozwinięcia do 5.1 w przyszłości. Na oku mam dwa zestawy Polk r200+Polk r300 + Maratz cinema 50 z subem sbs sb 1000 a drugi zestaw to Monitor Audio silver 100 7g + MA silver c250 ten sam sub i av. Pomóżcie mi w wyborze, albo polećcie coś innego w podobnym budżecie. Im wiecej czytam tym bardziej głupieje. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano Czwartek o 18:12 Napisano Czwartek o 18:12 Hej W jakim okresie cenowym planujesz rozwój do 5.1? To moim zdaniem powinien być obowiązek jak najszybciej. Oba zestawy są ciekawe, Polki są równiejsze, całkiem żywo brzmiące, z dobrą przestrzenią, dobry centralny nawet. Monitor Audio Silver to z kolei większa precyzja, szybszy bas, ale i mocniej zaznaczona góra. Są mniej barwne od Polka. Wstępnie warto sprawdzić również Pylony z serii Diamond, bardzo fajne i cieplej grające kolumny z przyjemnym wokalem. Klasykami do kina z kolei są Klipsche oraz Focale. Warto byłoby jednak posłuchać kilku rozwiązań, by znaleźć brzmienie dla siebie W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch, podziałamy i doradzimy A większość z tych opcji mamy na salonie do sprawdzenia. Odpisz, cytując
Maykel Napisano Czwartek o 18:36 Napisano Czwartek o 18:36 Cześć Q21 czy duża różnica jest pomiędzy centralnym r300 a r400? Zakładając że oba będą odcięte na 80 hz. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 09:27 Napisano wczoraj o 09:27 Dość spora, moim zdaniem warta dopłaty R400 jest czytelniejszy i ma przyjemniejszą barwę, gra nieco pełniej. 1 Odpisz, cytując
Kuba1234 Napisano wczoraj o 09:58 Autor Napisano wczoraj o 09:58 Ok trochę posłuchałem i pooglądałem, i bardzo spodobało mi się brzmienie Dali rubikore 2 do tego po czasie bym dokupił rubikore cinema. Będzie ten zestaw dobrze grałz tym wzmacniaczem ? Odpisz, cytując
Maykel Napisano wczoraj o 11:08 Napisano wczoraj o 11:08 1 godzinę temu, Q21 napisał: Dość spora, moim zdaniem warta dopłaty R400 jest czytelniejszy i ma przyjemniejszą barwę, gra nieco pełniej. Ok. A czy przeskok pomiędzy r200 a r600 jest także warty dopłaty? Bo różnica w cenie dość duża. Miałoby to grać z Arcam avr 5. Użytkowanie kino/stereo 50/50. Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 15:56 Napisano wczoraj o 15:56 5 godzin temu, Kuba1234 napisał: Ok trochę posłuchałem i pooglądałem, i bardzo spodobało mi się brzmienie Dali rubikore 2 do tego po czasie bym dokupił rubikore cinema. Będzie ten zestaw dobrze grałz tym wzmacniaczem ? To bardziej wymagające kolumny, warto rozważyć pójście w wyzszy model do nich. 4 godziny temu, Maykel napisał: Ok. A czy przeskok pomiędzy r200 a r600 jest także warty dopłaty? Bo różnica w cenie dość duża. Miałoby to grać z Arcam avr 5. Użytkowanie kino/stereo 50/50. Jak weźmiesz suba uniwersalnego, to szedłbym spokojnie w R200. Jak kinowy, to raczej R600, by w muzyce było fajniej 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Dnia 8.01.2026 o 19:36, Maykel napisał: Cześć Q21 czy duża różnica jest pomiędzy centralnym r300 a r400? Zakładając że oba będą odcięte na 80 hz. duża Dnia 8.01.2026 o 13:11, Kuba1234 napisał: Witam Chce złożyć swój pierwszy zestaw 3.1 z możliwością rozwinięcia do 5.1 w przyszłości. Na oku mam dwa zestawy Polk r200+Polk r300 + Maratz cinema 50 z subem sbs sb 1000 a drugi zestaw to Monitor Audio silver 100 7g + MA silver c250 ten sam sub i av. Pomóżcie mi w wyborze, albo polećcie coś innego w podobnym budżecie. Im wiecej czytam tym bardziej głupieje. Pozdrawiam Zostań przy monitorach do Twojego systemu. Masz suba wiec będzie to optymalne. Do Marantza wybrał bym jednak Silvery. O ile Polk seria R uważam za bardzo udane o tyle one grają dość liniowo. Z podobnie brzmiącym, łagodnym amplitunerem, brzmienie kinowe będzie momentami zbyt łagodne. Nie będzie tej iskry kinowej. Błysku. Marantz ma tendencję do łagodzenia brzmienia. 22 godziny temu, Maykel napisał: Ok. A czy przeskok pomiędzy r200 a r600 jest także warty dopłaty? Bo różnica w cenie dość duża. Miałoby to grać z Arcam avr 5. Użytkowanie kino/stereo 50/50. Jest skończy się na AVR5 to wtedy muzyka rośnie w znaczeniu rozumiem? Wówczas 600tki także będa miały wiekszy sens. Odpisz, cytując
Maykel Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Cześć Piotr avr5 już mam. Gra obecnie z Q acoustics 3050i set z cs12. Szukam jakiejś odmiany która da różnice na plus. I tak się zastanawiam nad Polk reserve tylko czy r200 będą optymalne także pod kątem muzyki. Czy lepiej iść w r600? Są opinie że grają podobnie do r200 tylko z większym basem. I że jak już brać to podłogowe r700. Tylko że to już kawał głośnika jest. I nie wiem czy byłby wykorzystany w moim systemie. I bas nie będzie przytłaczający. Odpisz, cytując
Recommended Posts