Mateusz Wolski Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Hej, Mam prośbę w dobrze sprzętu. Miałem kino domowe Marantz 7015 + Marantz Ki Pearl Litle + Focal Aria 926 (cały zestaw 7.1.4) z REL HD1205. Ale szukałem kosztów do działanlości i sprzedałem Marantza 7015 i kupiłem Marantz Cinema 40, a po jakimś czasie dokupiłem Maranz 30 w miejsce Ki Perla (pasowało do całości wizualnie). Całość w/w sprzętu gra mi głównie w kinie domowy - via kodi przez Nvidia Shield i NAS Synology. Muzyki słuchałem przez HEOS gdzie stremerem był Marantz Cinema 40 lub z Maca przez DLNA. W sobotę udało mi się sprzedać Ki Perla, a nowy właściciel przyjechał do mnie na odłuch z CD Marantz Ki Peral jako źródłem. Byłem zaskoczony jak wiele więcej słychać przez CD vs AV - na tyle dużo, że rozważam zakup 30n lub 50n (zależy mi też na strimingu i/lub wersji USB - bo czytałem kilka opinii, że via USB grają lepiej nawet niż przez CD z uwagi na większy bitrate). Pliki mogę ściągnąć dowolne - WAV, FLAC - mam dostęp do prywantnych trackerów. I teraz tak: - SACD ma mniejsze znaczenie dla mnie - zatem czy warto dopłacać de facto 5.000PLN do modelu wyżej, - CD tak (ale nie bez stremera - więc Marantz CD60 odpada), - mam już brak miejsca na półce więc muszę zrobić stock - jak to ustawić - CD na wzmacniaczu, czy wzmacniacz na CD? - jak podłączyć - oba CD mają możliwość podłączenia do wejścia CD we wzmacniaczu, ale można też podłączyć przez power amp in (tylko, że u mnie jest już to złącze zajęte do kina domowego) - czy warto szukać jakiś sposobu przełączania się na power amp in, czy strata względem wejścia CD nie jest warta szukania sposobu obejścia? Z góry dzięki za podpowiedzi. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć Spokojnie szedłbym w Marantza CD 50n. Jak nie potrzebujesz SACD, to nie ma iść po SACD30n w mojej opinii. On gra lepiej, ale nie jest to aż taka różnica. 15 godzin temu, Mateusz Wolski napisał: - jak podłączyć - oba CD mają możliwość podłączenia do wejścia CD we wzmacniaczu, ale można też podłączyć przez power amp in (tylko, że u mnie jest już to złącze zajęte do kina domowego) - czy warto szukać jakiś sposobu przełączania się na power amp in, czy strata względem wejścia CD nie jest warta szukania sposobu obejścia? Dowolnym wejściem do wzmacniacza stereo. 15 godzin temu, Mateusz Wolski napisał: - mam już brak miejsca na półce więc muszę zrobić stock - jak to ustawić - CD na wzmacniaczu, czy wzmacniacz na CD? Lepiej wzmacniacz na CD, lepsza wentylacja dla cieplejszego elementu. W razie czego zapraszam na porównanie obu sprzętów, a także atrakcyjną wycenę Odpisz, cytując
Recommended Posts