Piotr Sonido Napisano wczoraj o 09:39 Napisano wczoraj o 09:39 Przyjechał Ci ten CDek już? Jak wrażenia? Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Ogólnie z tym transportem to oczywiście straszna kicha jest...🫤. Super okazja (Primare) - cóż, szef zapomniał usunąć ogłoszenie, prawda, przepraszamy, prawda, likwidujemy sklep, taka sytuacja niezręczna...😠. Q-wa! Następny sklep to samo! Atoll dr100 za 3,8k... Znowu nieaktualne ogłoszenie. Od miesiąca.... Dzięki mojemu pytaniu już aktualizują i usuwają. Kuźwa pracujecie, czy rolkujecie jutuba cały dzień?! Jak jest okazja, to się bierze i dziękuje - wiadomo; ale jak okazji brak, to naprawdę chciałem posłuchać tych transportów... No ale nie da się! Każdy salon w Poznaniu, jeżeli w ogóle coś ma, to jeden ale raczej nie mają. Towar niechodliwy, raczej na zamówienie. Dziwi to tym bardziej, że obecnie, przynajmniej teoretycznie, jest na rynku sporo czystych transportów w cenie kilku tysięcy, można wręcz pomyśleć, że niektóre firmy to specjaliści w tej niszy i w tym przedziale cenowym (Atoll - 2 modele + 2 poprzednie, nadal niby w sprzedaży, Audiolab - 3 modele, TEAC - 2 modele, Nuprime - 3 modele, Cyrus - 2 modele, Primare - 2 modele, Pro-Ject - 2 modele, a o chińskich producentach jak Shanling, smsl, Fiio nawet nie zaczynam). Czyli na stronach niektórych sklepów to mamy kilkanaście potencjalnych pozycji w cenie od 2,5 do 9K... Jest tego tyle, że można zrobić kategorie cenowe do 5k i od 5 do 10k... No to skoro ktoś to wymyśla i produkuje, i to po 3 wersje jednocześnie, to co? wszystkie te firmy jednocześnie źle określiły zapotrzebowanie rynku? No bo sklepy twierdzą, że nie ma zainteresowania, dlatego nie mają nawet egzemplarzy pokazowych. Widocznie prawdziwy audiofil, jak chce transport to już mierzy w klasę hajendową za kilkadziesiąt tysięcy. Pytam więc, po co tyle modeli dużo tańszych...?, których i tak nikt nie kupuje. Czuję się jak dziecko, które czekało na rozpakowanie największego prezentu pod choinką, a w środku znalazło sweter, majtki i skarpetki.... Sorki za długi, lamentacyjny wpis ale mnie czasem rzeczywistość wku 🙊 wia. Ta sytuacja przypomina mi jedną prawdę, o której ciągle zapominam: to nie ja kupuję - sam jestem towarem i tak się czuję. Na pohybel marketingowcom. Odpisz, cytując
Al3x Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 4 minuty temu, BlaBla napisał: Ogólnie z tym transportem to oczywiście straszna kicha jest...🫤. Super okazja (Primare) - cóż, szef zapomniał usunąć ogłoszenie, prawda, przepraszamy, prawda, likwidujemy sklep, taka sytuacja niezręczna...😠. Q-wa! Następny sklep to samo! Atoll dr100 za 3,8k... Znowu nieaktualne ogłoszenie. Od miesiąca.... Dzięki mojemu pytaniu już aktualizują i usuwają. Kuźwa pracujecie, czy rolkujecie jutuba cały dzień?! Jak jest okazja, to się bierze i dziękuje - wiadomo; ale jak okazji brak, to naprawdę chciałem posłuchać tych transportów... No ale nie da się! Każdy salon w Poznaniu, jeżeli w ogóle coś ma, to jeden ale raczej nie mają. Towar niechodliwy, raczej na zamówienie. Dziwi to tym bardziej, że obecnie, przynajmniej teoretycznie, jest na rynku sporo czystych transportów w cenie kilku tysięcy, można wręcz pomyśleć, że niektóre firmy to specjaliści w tej niszy i w tym przedziale cenowym (Atoll - 2 modele + 2 poprzednie, nadal niby w sprzedaży, Audiolab - 3 modele, TEAC - 2 modele, Nuprime - 3 modele, Cyrus - 2 modele, Primare - 2 modele, Pro-Ject - 2 modele, a o chińskich producentach jak Shanling, smsl, Fiio nawet nie zaczynam). Czyli na stronach niektórych sklepów to mamy kilkanaście potencjalnych pozycji w cenie od 2,5 do 9K... Jest tego tyle, że można zrobić kategorie cenowe do 5k i od 5 do 10k... No to skoro ktoś to wymyśla i produkuje, i to po 3 wersje jednocześnie, to co? wszystkie te firmy jednocześnie źle określiły zapotrzebowanie rynku? No bo sklepy twierdzą, że nie ma zainteresowania, dlatego nie mają nawet egzemplarzy pokazowych. Widocznie prawdziwy audiofil, jak chce transport to już mierzy w klasę hajendową za kilkadziesiąt tysięcy. Pytam więc, po co tyle modeli dużo tańszych...?, których i tak nikt nie kupuje. Czuję się jak dziecko, które czekało na rozpakowanie największego prezentu pod choinką, a w środku znalazło sweter, majtki i skarpetki.... Sorki za długi, lamentacyjny wpis ale mnie czasem rzeczywistość wku 🙊 wia. Ta sytuacja przypomina mi jedną prawdę, o której ciągle zapominam: to nie ja kupuję - sam jestem towarem i tak się czuję. Na pohybel marketingowcom. Zadzwoń do Audio Top, ostatnio Pan Dawid zawsze miał jakieś napędy na stanie. Z tego co pamiętam na pewno Shanling i Project. Bardzo prawdopodobne że jest coś jeszcze. Który sklep likwidują? Edytowano 1 godzinę temu przez Al3x Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Jeżeli masz na myśli Audiotop z Sycowskiej, to mają rozesłane po ludziach Nuprime i jeszcze jeden, już nie pamiętam jaki. Te co mnie najbardziej interesują czyli Audiolab i TEAC 507 - brak. Ale dzięki. Sklep ogólnie okej, czasem coś tam kupuję. Właśnie u nich planowałem jakieś odsłuchy na większą skalę i zostałem od razu sprowadzony na ziemię. Kolumny czy wzmaki to tak, spoko, ale transporty - 👎 Jestem tak zły, że dzisiaj podjąłem decyzję, że idę w używkę. Jak nikt nie chce zarobić, to bez łaski. Może ktoś ma coś na zbyciu. Wiesz - zero waste, eco i eko...😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts