Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, MilesDavis napisał:

To traktuje jako wizualny aspekt. Ten kolor pomarańczowy bardziej mi się podoba. Nie doszukuje się innych aspektów z recenzji. 

Aha.

Czyli zmieniasz kabelki dla koloru oplotu? 

Pięknie 😊

Napisano
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Czyli zmieniasz kabelki dla koloru oplotu? 

Pięknie 😊

Wiem że może to brzmi dziwnie. Ale nie będę pisał że doszukuje się w kablu za 1000 zł jakiś cudownych właściwości. Traktuje to jako biżuterię zestawu bo listwa i kable są ładnie wyprowadzone przy stoliku audio. Jestem wzrokowcem i nic na to nie poradzę. A kolor czarny kabla zlewa mi się z listwą. 

Napisano
5 godzin temu, MilesDavis napisał:

Witam,
Czy ktoś z Was miał do czynienia z kondycjonerem Taga Harmony PC-8000DC i nowymi kablami Taga Harmony GTPC-TS?
Myślę nad wymianą moich kabli Solid Core Audio No. 6, a te Tagi podobają mi się wizualnie. Zastanawiam się również nad kupnem wspomnianego kondycjonera, ponieważ czasami — szczególnie w weekendy — zaczynają buczeć transformatory w moich końcówkach mocy. Moja listwa Gigawatt PF-1 to tylko zwykła listwa bez blokady DC, więc zastanawiam się, czy PC-8000DC mógłby tu pomóc.
Nie mogę znaleźć zbyt wielu opinii użytkowników na temat tych produktów, więc byłbym wdzięczny za Wasze doświadczenia.

Miałem GTPC-TS u siebie ...świetnie wykonany drut ale dosyć sztywny szczególnie przy długości 1m. Czy wnosił cokolwiek do brzmienia ??? Ja tego nie odnotowałem ale też metodologia podmieniania kabla zasilającego i ponownego odtworzenia materiału muzycznego jest dla mnie mało wiarygodna dlatego też ciężko mi stwierdzić czy jest różnica czy też nie ...no chyba że byłaby wręcz spektakularna. Ostatecznie został u mnie inny drut ale GTPC-TS to naprawdę solidny kawał drutu 😁

Napisano
18 minut temu, MacieQ napisał:

Miałem GTPC-TS u siebie ...świetnie wykonany drut ale dosyć sztywny szczególnie przy długości 1m. Czy wnosił cokolwiek do brzmienia ??? Ja tego nie odnotowałem ale też metodologia podmieniania kabla zasilającego i ponownego odtworzenia materiału muzycznego jest dla mnie mało wiarygodna dlatego też ciężko mi stwierdzić czy jest różnica czy też nie ...no chyba że byłaby wręcz spektakularna. Ostatecznie został u mnie inny drut ale GTPC-TS to naprawdę solidny kawał drutu 😁

Bardzo dziękuję za merytoryczną odpowiedź do pytania. Mam dość sporo miejsca na ich ułożenie więc nie będzie problemu z ich powiedzmy sztywności. Jeśli są porządnie wykonane to mi wystarczy. To jeszcze tylko dopytam kolr jest typowo pomarańczowy czy wpadający w czerwień. Bo patrząc na zdjęcia w sklepie bardziej czerwony. A gdzieś znalazłem filmik z AVS był bardziej pomarańczowy. To tylko szczegół ale zapytam? 

Napisano
1 godzinę temu, MilesDavis napisał:

Bardzo dziękuję za merytoryczną odpowiedź do pytania. Mam dość sporo miejsca na ich ułożenie więc nie będzie problemu z ich powiedzmy sztywności. Jeśli są porządnie wykonane to mi wystarczy. To jeszcze tylko dopytam kolr jest typowo pomarańczowy czy wpadający w czerwień. Bo patrząc na zdjęcia w sklepie bardziej czerwony. A gdzieś znalazłem filmik z AVS był bardziej pomarańczowy. To tylko szczegół ale zapytam? 

Jest  typowa żywa pomarańcz 💪👍

Napisano
30 minut temu, Slawko69 napisał:

Jeśli szukasz pomarańczowego kaba to Ricable Dedalus. Dodatkowa zaleta to bardzo miekki kabel mimo swej grubości

Świetny drut ...tylko niestety z innej półki cenowej

Napisano
3 godziny temu, MilesDavis napisał:

Mam kable TH ale STPC i TPC (są jeszcze chyba najtańsze ETPC ale ich nie mialem) . Miałem za to na próbę Golda ale był zasadniczo droższy, a nie zmienił nic w porównaniu do innych, podobnie zresztą STPC nic nie wnosi do TPC. Mam srebrzaka, bo akurat czarnych nie było tej długości czy jakoś tak. Wszystkie te kable, poza kolorem i pewnie jakimiś tam parametrami są zbudowane tak samo - super solidnie, można chyba po tym samochodem jeździć i nic. Pancerne oploty, bardzo estetyczne, robią wrażenie. Jeśli mają być elementem "bizuterii" to świetny wybór. Do kabli sklepowych z kartonów to była różnica, taka ogólna poprawa. Ale między nimi nie slyszalem różnic. Gold z tego co pamiętam i przy moim słabym wzroku, to taki dość oczojebny kolor ma. 

Minus tych kabli - nie da się tego ułożyć za chiny ludowe. Polecam w związku z tym kupować trochę dłuższe niż normalnie np 1,5m zamiast 1m, bo można wtedy tym jakoś pokierować. Ostatnio nawet jak zmieniałem coś w systemie i gniazdo bylo w drugą stronę to nie mogłem już kabla ułożyć. Trzeba bylo cała szafkę wywalać....

Napisano
54 minuty temu, Slawko69 napisał:

Jeśli szukasz pomarańczowego kaba to Ricable Dedalus. Dodatkowa zaleta to bardzo miekki kabel mimo swej grubości

Widziałem te kable. Świetne wykonanie tylko cena dwukrotnie wyższa. Powiem tak gdyby realnie wpłynęły one na mój system to faktycznie rozważył bym ich zakup. Ogólnie będę wymieniał 5 przewodów to robi się już 10 tysięcy. Miałem pożyczone od znajomego trzy kable Gigawatt LC-2 EVO i różnicy w brzmieniu nie usłyszałem. Nie chce mówić że jej nie ma bo każdy ma w tym temacie swoje zdanie. Ale powiedzmy że to podobny pułap cenowy. Wolę i tak też robię kupuje lampy które mają u mnie realny i bardzo duży wpływ na dźwięk. Tym bardziej że cały mój system to jedna wielka hybryda. Propozycja jak najbardziej świetna. Ale z punktu korzyści odczuwalnych dla mojego systemu mało opłacalna. 

Napisano (edytowany)
39 minut temu, MilesDavis napisał:

Widziałem te kable. Świetne wykonanie tylko cena dwukrotnie wyższa. Powiem tak gdyby realnie wpłynęły one na mój system to faktycznie rozważył bym ich zakup. Ogólnie będę wymieniał 5 przewodów to robi się już 10 tysięcy. Miałem pożyczone od znajomego trzy kable Gigawatt LC-2 EVO i różnicy w brzmieniu nie usłyszałem. Nie chce mówić że jej nie ma bo każdy ma w tym temacie swoje zdanie. Ale powiedzmy że to podobny pułap cenowy. Wolę i tak też robię kupuje lampy które mają u mnie realny i bardzo duży wpływ na dźwięk. Tym bardziej że cały mój system to jedna wielka hybryda. Propozycja jak najbardziej świetna. Ale z punktu korzyści odczuwalnych dla mojego systemu mało opłacalna. 

Mam tak samo. Trochę przerobiłem tych drutów zasilających i nie odnotowałem spektakularnych zmian w brzmieniu systemu o ile w ogóle jakikolwiek były ...widocznie mam (jak to wiele razy słyszałem od "ałdjofilskich guru"😋) mało transparentny system - cokolwiek to znaczy. Ale muszę przyznać że pomimo powyższego mam druty zasilające markowe ale tylko dlatego że skoro klocki mam na jakimś tam poziomie to i kable lubię mieć na podobnym.

Edytowano przez MacieQ
Napisano
21 minut temu, Slawko69 napisał:

U mnie Ricable zastąpił Melodikę. Różnica jest słyszalna choc nie powiem   że spektakularna. Poprostu z kolumn została zdjęta kolejna firanka

Zastepujac Melodike niemal każdym innym kablem, zdejmiesz tę "firankę", czy inny "kocyk" 🤭

Oj przepraszam, jeszcze Supra jest bardzo blisko Melodiki😉

Przed chwilą, Slawko69 napisał:

Przy lampie

Przy tranie też 😉

Napisano
1 godzinę temu, MacieQ napisał:

Ale muszę przyznać że pomimo powyższego mam druty zasilające markowe ale tylko dlatego że skoro klocki mam na jakimś tam poziomie to i kable lubię mieć na podobnym.

👍 to jest uczciwe postawienie sprawy.