cymes Napisano wczoraj o 06:06 Napisano wczoraj o 06:06 Kable zasilające wpływają na brzmienie tylko pośrednio dając określone warunki energetyczne optymalizujące pracę urządzenia (indukcyjność pojemność, rezystancję). Siła docisku wtyków jest bardzo ważna, pierwszy metr od urządzenia jest kluczowy w filtrowaniu środowiska (ekran, dielektryk). To nie jest magia ani voodoo tylko mechanika i fizyka inzynierii audio. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 10:31 Napisano wczoraj o 10:31 Upgrade zakończony. Dzięki Maciek za inspirację. 3 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano wczoraj o 11:23 Napisano wczoraj o 11:23 5 godzin temu, cymes napisał: Kable zasilające wpływają na brzmienie tylko pośrednio dając określone warunki energetyczne optymalizujące pracę urządzenia (indukcyjność pojemność, rezystancję). Siła docisku wtyków jest bardzo ważna, pierwszy metr od urządzenia jest kluczowy w filtrowaniu środowiska (ekran, dielektryk). To nie jest magia ani voodoo tylko mechanika i fizyka inzynierii audio. A kondycjoner warto rozważać? Jeśli chodzi o lepsze zabezpieczenie sprzętu to rozumiem, że tak, ale wpływ na brzmienie, jakość dźwięku? Odpisz, cytując
cymes Napisano wczoraj o 11:43 Napisano wczoraj o 11:43 Według wiedzy jaką nabyłem każdy kondycjoner będzie ingerował w mniejszym lub większym stopniu, działanie dc blok jest dyskusyjne bo nie zawsze wycisza brum, wszelkie filtry ingerują w brzmienie nawet na dac. U mnie cisza, założyłem tylko ADAPTER PRZEPIĘCIOWY BRENNENSTUHL GNIAZDO 13500A przed pasywną listwą Contrik CPPSF3-TT na kablu Neutrik powerCON TRUE1 TOP (elastyczny grubas). 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 15:17 Napisano wczoraj o 15:17 3 godziny temu, Raf_raf napisał: A kondycjoner warto rozważać? Jeśli chodzi o lepsze zabezpieczenie sprzętu to rozumiem, że tak, ale wpływ na brzmienie, jakość dźwięku? Zależy jaki, wpływ na brzmienie ma, najważniejsze , żeby nie psuł, a z tym bywa różnie. No i wiele razy już było o tym, jak ma pierdyknąć np. piorun, to żadna listwa i żaden kondycjoner nie pomoże. 2 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 15:56 Napisano wczoraj o 15:56 Jesli chodzi o zabezpieczenie przed skutkami uderzenia pioruna zabezpieczenie jest jedno- wyciągnięcie wtyczki z gniazda Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 17:32 Autor Napisano wczoraj o 17:32 7 godzin temu, cymes napisał: Upgrade zakończony. Dzięki Maciek za inspirację. Ja ? Ale , co ? Odpisz, cytując
Gregorrro Napisano wczoraj o 18:24 Napisano wczoraj o 18:24 https://www.pangeaaudio.com/product/pangea-audio-ac-14se-mkii-signature-power-cable/ Jakieś opinie na temat tych kabli? Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Koledzy miał ktoś z Was do czynienia z Audioquest Z3? Wymieniłem w DMPA6 MA zasilacz na liniowy ( jest poprawa) . Szukam zasilającego do 1500 zł za odcinek minimum 1,5m. Odpisz, cytując
cymes Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Sprawdź Purple Flare, bardzo ciekawy. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 7 godzin temu, Slawko69 napisał: Koledzy miał ktoś z Was do czynienia z Audioquest Z3? Wymieniłem w DMPA6 MA zasilacz na liniowy ( jest poprawa) . Szukam zasilającego do 1500 zł za odcinek minimum 1,5m. Od wyboru do koloru. https://www.hifi.pl/gielda/audio-lista.php?grupa=innekable Odpisz, cytując
Recommended Posts