pairtick Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Powiedzmy sobie szczerze, tak się zastanawiałem, dlaczego wybrałem Tannoya? A wybrałem 'na słuch' 😇 Rozwiązanie Tannoya - moim zdaniem - jest bliższe OB (open baffle), ze zminimalizowaniem wpływu pomieszczenia. Sztywno zawieszona membrana (na tkaninie) i niestrojone otwory umożliwiające swobodny przepływ powietrza - ograniczające wpływ poduszki powietrznej w obudowie - dzięki czemu, głośnik gra lekko i swobodnie. I tak sądzę, że stąd ta magia się wzięła 🤔 Oczywiście, dochodzi jeszcze głośnik wysokotonowy, ale to może później. Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 14 godzin temu, pairtick napisał: Rozwiązanie Tannoya - moim zdaniem - jest bliższe OB (open baffle), ze zminimalizowaniem wpływu pomieszczenia. Pionowe szczeliny na froncie kolumn tannoy-a, to nie są porty bassreflex? Np w tannoy stirling gr? A w tym modelu.... Wygląda jak obudowa tubowa 🤔 @pairtick przypomnij może raz jeszcze , jaki masz model Tannoy-a Edytowano 1 godzinę temu przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 31 minut temu Autor Napisano 31 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Pionowe szczeliny na froncie kolumn tannoy-a, to nie są porty bassreflex? No właśnie nie. I tylko po dwie środkowe szczeliny z każdej strony są aktywne. Kensington GR 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Wygląda jak obudowa tubowa 🤔 Westminster to już inna budowa. 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Np w tannoy stirling gr? Cała seria Prestige jest oparta na Distributed Port. Edytowano 26 minut temu przez pairtick Odpisz, cytując
Recommended Posts