MarcinElektro Napisano wczoraj o 09:06 Napisano wczoraj o 09:06 Witam. Czy: SVS new series subwoofer 3000 który pojawi się na tym CES 2026 Klipsch RP-504C II i Klipsch RP-8000F II to dobre połączenie? Lepiej ten zestaw sparować z Onkyo TX-RZ30 czy Denon AVC-X3800H? I czy ktoś poleci jeszcze dobre satelity surround? Z góry dziękuję. Pokój ok. 30m². Pozdrawiam. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano wczoraj o 11:01 Napisano wczoraj o 11:01 Oba to będzie dobre połączenie. Kierowanym się tym jak bardzo chcesz rozbudować system w przyszłości (kalibracja, dodatkowe subwoofery). Odpisz, cytując
MarcinElektro Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Jak już to o max 1 subwoofer (bo kasy dużo się nie ma). Dirac w sumie by się przydał, ale nigdy nie korzystałem z Dirac. Denon lubię bardzo, ale nigdy nie miałem Denon, lecz ufam Denonowi. Natomiast Onkyo zaskakuje mnie też. A tu zdjęcie pokoju w którym będzie kino. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu RF 8000 do tej norki ? Po , co ? Odpisz, cytując
MarcinElektro Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 8 godzin temu, maciek72 napisał: RF 8000 do tej norki ? Po , co ? Aby uzupełnić te tony bo Center ma wyraźnie dialogi Surround przestrzęnny dzwięk Subwoofer uzupełnienie niskch tonów BASS A kolumny do uzupłnienia pozostałego dzwięku. Norka norka, aj tam w tej "Norce" jest dużo miejsca na kino domowe. Mam teraz najlepsze kino świata ✌️🤣🤣🤣✨️ Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 46 minut temu, MarcinElektro napisał: Aby uzupełnić te tony bo Center ma wyraźnie dialogi Nie bardzo rozumiem co chcesz uzupełniać... Wskaż może konkretnie o jakie częstotliwości Ci chodzi. 47 minut temu, MarcinElektro napisał: Norka norka, aj tam w tej "Norce" jest dużo miejsca na kino domowe. Zrób z głową 5.2.2 nie ma tam warunków na większe szaleństwa. Wstawianie dużych frontów jest marnowaniem kasy której podobno nie masz na drugiego suba. Mamy 2026 i Dirac to właściwie must have. Odpisz, cytując
Butler Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, MarcinElektro napisał: Aby uzupełnić te tony bo Center ma wyraźnie dialogi Center ma mieć wyraźne dialogi i definiować bezpośrednią akcję. Nie ma grać basem. 1 godzinę temu, MarcinElektro napisał: Subwoofer uzupełnienie niskch tonów BASS Sub nie ma uzupełniać niskich tonów, tylko za nie odpowiadać w całości 1 godzinę temu, MarcinElektro napisał: Norka norka, aj tam w tej "Norce" jest dużo miejsca na kino domowe. Miejsca masz subiektywnie sporo, ale "norka" trochę trudna dla prawidłowej aranżacji i rozplanowania kina domowego. W takim pomieszczeniu daj sobie spokój z takimi kolumbrynami jak RP8000 i kup mniejsze kolumny podstawkowe, a budżet przekieruj na dwa suby. Lepiej na tym wyjdziesz dźwiękwo. RP-504C overkill, ale błędem nie będzie. Edytowano 1 godzinę temu przez Butler Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, MarcinElektro napisał: Norka norka, aj tam w tej "Norce" jest dużo miejsca na kino domowe mogę się mylić, ale wygląda mi to na pomieszczenie 3x10m (jeżeli 30m2, na oko szerokość to nie więcej niż 3m). duży skos więc liczy się też "kubatura", tu obniża wymagania. i raczej kolumny frontowe będą blisko pola odsłuchu, dlatego ja bym pokusił się jednak na głośniki podstawkowe. i mimo wszystko dobrze mieć wszystkie głośniki tej samej serii. i czy ma to być zestaw 5.1? Edytowano 1 godzinę temu przez Robert eN Odpisz, cytując
MarcinElektro Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 32 minuty temu, Butler napisał: Center ma mieć wyraźne dialogi i definiować bezpośrednią akcję. Nie ma grać basem. Sub nie ma uzupełniać niskich tonów, tylko za nie odpowiadać w całości Miejsca masz subiektywnie sporo, ale "norka" trochę trudna dla prawidłowej aranżacji i rozplanowania kina domowego. W takim pomieszczeniu daj sobie spokój z takimi kolumbrynami jak RP8000 i kup mniejsze kolumny podstawkowe, a budżet przekieruj na dwa suby. Lepiej na tym wyjdziesz dźwiękwo. RP-504C overkill, ale błędem nie będzie. No zgodzę się w jednej rzeczy: kalibracja. Trudne to będzie, gdyż pokój jest długi, ale ale trochę węski. Bardziej bym powiedział, że Tonsile sa duże, ale się zmiesciłyby Klipsche. Jak by pokój był normalny a nie długi ale wąski, to by ok było. Odpisz, cytując
Butler Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu (edytowany) 50 minut temu, MarcinElektro napisał: Jak by pokój był normalny a nie długi ale wąski, to by ok było. Ale nie jest, więc z czym się nie zgadzasz. Kalibracja? A kup sobie nawet RF-7 jeśli maja cieszyć oko. Ja tylko mówię że lepiej W TYM POMIESZCZENIU wyjdziesz cenowo i jakościowo lepiej stosujac mniejsze kolumny, a zaoszczędzony budżet przeznaczysz na suby i ich prawidłowe skonfigurowanie. Edytowano 31 minut temu przez Butler Odpisz, cytując
MarcinElektro Napisano 18 minut temu Autor Napisano 18 minut temu 14 minut temu, Butler napisał: Ale nie jest, więc z czym się nie zgadzasz. Kalibracja? A kup sobie nawet RF-7 jeśli maja cieszyć oko. Ja tylko mówię że lepiej W TYM POMIESZCZENIU wyjdziesz cenowo i jakościowo lepiej stosujac mniejsze kolumny, a zaoszczędzony budżet przeznaczysz na suby i ich prawidłowe skonfigurowanie. No ok. A lepiej Denon AVC-X3800H czy Onkyo TX-RZ30? 1 godzinę temu, Robert eN napisał: jednak 1 godzinę temu, Robert eN napisał: mogę się mylić, ale wygląda mi to na pomieszczenie 3x10m (jeżeli 30m2, na oko szerokość to nie więcej niż 3m). duży skos więc liczy się też "kubatura", tu obniża wymagania. i raczej kolumny frontowe będą blisko pola odsłuchu, dlatego ja bym pokusił się jednak na głośniki podstawkowe. i mimo wszystko dobrze mieć wszystkie głośniki tej samej serii. i czy ma to być zestaw 5.1? Tak. Nawet 5.2 (sufitowych nie będę bo dach płaski więc by dach przebiły). A jakie kolumny podstawmowe polecacie? Odpisz, cytując
Recommended Posts