Lucass Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Witam, chciałbym nieco wzmocnić dźwięk głównie z telewizora, ale też posłuchać muzyki np. z telefonu. Nie jestem bardzo wymagający, także budżet też niewielki. Jeśli chodzi o oglądane treści, to głównie filmy (streaming); co do muzyki - niemal wszystko z wyjątkiem metalu (może z małą przewagą pop, rock) Na pewno chciałbym mieć wyrazistszą, bardziej słyszalną mowę w filmach; z tym mój tv jakoś słabo sobie radzi (TCL 65c805) Sporządziłem rzut salonu (25 m2) - zielone to kanapa, blado żółte to regały i szafka rtv. Dodam, że odległość od osoby siedzącej (głowy) na kanapie do TV, to ok. 3,5 m. Tu jeszcze rzut na wprost ściany z TV. Jak widać tv będzie podwieszony nad szafkę RTV i niestety (albo stety) musi być między dwoma regałami. Myślałem o soundbarze albo aktywnych głośnikach 2.0 lub 2.1 - z naciskiem chyba na głośniki, ponieważ wydaje mi się, że z soundbara nie będę miał dobrego basu, ale mogę się mylić - w tej materii jestem laikiem. Także za względu na ten fakt, będę niezmiernie wdzięczny za podpowiedź co w tym przypadku najlepiej się sprawdzi? Dzięki. Edytowano 1 godzinę temu przez Lucass Odpisz, cytując
Recommended Posts